Wie wint het Junior Songfestival dit jaar?

Op zaterdag 21 september is de finale van het Junior Songfestival. Tijdens de show gaat voor de 21e keer bepaalt worden wie namens Nederland naar het Junior Eurovisie Songfestival zal gaan. Het festival wordt dit jaar gehouden in de Spaanse hoofdstad Madrid op 16 november. “Dit jaar is heel lastig te voorspellen,” zegt Songfestivalkenner Marco Dreijer.

De deelnemers  

De uitzending die om 19:20 begint op NPO 3 wordt gepresenteerd door oud-JSF-winnaars Stefania en Mathieu. Dit jaar doen er twee groepen en twee solo kandidaten mee:  

De groep Stay Tuned bestaat uit Niek, Mucha, Inkar en Chiara. Het lied waar zij mee komen is het blije feestnummer ‘Music’. 

Voormalig winnares van Ukraine Got Talent Kids Veronika zingt solo haar vrolijke lied ‘Dreams Are Built To Last’. 

De oudste kandidaat van dit jaar, Ruben, zal proberen harten te veroveren met het emotionele liedje ‘Colors Of My Heart’.  

Hidde, Saïda en Dunyah worden online ook wel HDS genoemd. Met het liedje ‘In M’n Prime’ proberen zij met de winst vandoor te gaan.  
 

Juryleden 

De winnaar wordt bepaald door drie groepen die elk 8, 9, 10 en 12 punten mogen uitdelen. Om te beginnen heb je de vakjury bestaande uit: Jim Bakkum, Roxanne Hazes en Anne Appelo. Dan heb je de kinderjury, die bestaat uit Sep & Jasmijn, de winnaars van vorig jaar, aangevuld door de meidengroep Joy! die vorig jaar tweede werd. Als laatste is er nog de publieksstem van de mensen thuis, die kunnen stemmen via juniorsongfestival.nl.  

Favoriet

“Dit jaar is het Junior Songfestival echt moeilijk te voorspellen,” zegt Songfestivalkenner Marco Dreijer. “Vorig jaar was het wel duidelijk dat Sep & Jasmijn enorm geliefd waren online. Mijn persoonlijke favoriet is Veronika, maar dit jaar is het lastig. Mij viel op dat Stay Tuned de meeste streams heeft, maar het kan nog alle kanten op gaan.”

Nederland op het Junior Eurovisie Songfestival

Vorig jaar werden Sep & Jasmijn namens Nederland met het vrolijke nummer ‘Holding On To You’ zevende in Nice. Ook het jaar daarvoor werd Nederland zevende met een vrolijk nummer, namelijk ‘La Festa’ van Luna. Nederland heeft één keer het Junior Eurovisie Songfestival gewonnen, dit was in 2009 toen Ralf Mackenbach meedeed met het liedje ‘Click Clack’. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Document toont 34.000 doden in Gaza: “Elke dode is er één te veel”

Deze week publiceerde het ministerie van Gezondheid in Gaza...

COLUMN: ‘‘Het is een fantastische dag voor alle Nederlanders’’

''Het is een fantastische dag voor alle Nederlanders’’ dat...