Mbo’ers stylen politici op Prinsjesdag

Een aantal ministers en kamerleden zijn in de ochtend van Prinsjesdag gestyled door mbo-studenten. Sommige bewindslieden werden in de krul gezet, terwijl anderen een laagje make-up kregen. Het is de tiende keer dat studenten op Prinsjesdag politici klaarstomen voor de Troonrede.

De visagie van Mona Keijzer werd gedaan door studente schoonheidsspecialist Chrissy van Essen (22), uit Oud-Beijerland. “Dat was superleuk, maar wel heel erg spannend”, aldus Chrissy. “We hebben een kort gesprek gehad over wat ze die dag allemaal gaat doen en tussendoor was ze papieren aan het lezen die haar assistent aangaf.” Volgens Chrissy was minister Keijzer niet zenuwachtig voor Prinsjesdag. “Maar Anita Pijpelink van Groenlinks-PvdA wel”, zegt Chrissy. Zij is vandaag voor het eerst bij de Troonrede. Ook Femke Eerdmans, de vrouw van Joost Eerdmans (Ja21), werd opgemaakt door mbo’er Chrissy. 

Links naar rechts: Anita Pijpelink, Chrissy van Essen, Femke Eerdmans (foto’s: Chrissy van Essen)

De studenten die de ministers en Kamerleden voorzien van een mooie look zijn finalisten van Skills Heroes, dé vakwedstrijd voor mbo-studenten. Traditiegetrouw gaan de bewindslieden, voor de tiende keer op rij, naar salon Aveda The Hague. Bij binnenkomst worden zij verwelkomt door de Nederlands Kampioenen Beveiliging en Gastheer. Waarna ze in de kappersstoel verzorgd worden door toptalenten van de kappersopleiding. De visagie wordt gedaan door parels van de schoonheidsspecialistenopleiding. En tussen al het stylen door kan er worden genoten van hapjes die zijn klaargemaakt door patissiers in opleiding.

Het evenement wordt georganiseerd om te laten zien dat het mbo veel te bieden heeft. Dat is belangrijk volgens Chrissy: “Ondanks alles wordt het mbo gezien als laagopgeleid, in plaats van praktisch. Terwijl het vaak niet met intelligentie te maken heeft. Dus het is wel belangrijk dat er meer waardering voor is.”

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Document toont 34.000 doden in Gaza: “Elke dode is er één te veel”

Deze week publiceerde het ministerie van Gezondheid in Gaza...

COLUMN: ‘‘Het is een fantastische dag voor alle Nederlanders’’

''Het is een fantastische dag voor alle Nederlanders’’ dat...