De grootste pompoenen van Nederland ga je hier vinden

Zaterdag 21 september is het Nederlands kampioenschap pompoen kweken. Die is dit jaar tijdens het Dutch Urban Farmers Festival in het klokgebouw in Eindhoven. Ieder jaar wordt er weer gestreden voor de zwaarste pompoen van het jaar. Met dit jaar een hele grote prijs.

Het NK pompoen kweken wordt ieder jaar gehouden in Eindhoven. En ieder jaar worden er weer nieuwe records verbroken voor de zwaarste pompoen. Vorig jaar was de winnaar Luc Vanheuckelom. Hij had een pompoen gekweekt van 830 kg. Dat is nog niet het record. De recordhouder is namelijk Iwan Horde. Hij had een pompoen van 897,7 kg. De wedstrijd wordt georganiseerd door CANNA. Dat is een producent van hoogwaardige meststoffen en substraten voor planten. Het evenement is er om mensen met groene vingers samen te krijgen en hun te belonen voor het harde werk van groente kweken.

Groot prijzenpotje

Doordat de pompoenen ieder jaar zwaarder worden hebben ze dit jaar een grotere prijs dan ooit. Voor de derde plek krijg je 500 euro. Als je tweede wordt win je 1000 euro. En de eerste plek wint maar liefst 2500 euro!

Er zijn ook nog andere competities voor de groente die het grootste, langste en/of zwaarste is. Voor deze competitie kan je ook prijzen winnen. Als je derde eindigt krijg je een Biocanna easybox. Een box vol met plantaardige voedingsstoffen voor je planten. Op de tweede plek krijg je een Biocanna starter kit met meststoffen voor een snelle en goede groei van je oogst. En de eerste plek krijgt het prijzengeld van 100 euro.

Andere competities

Je kan je op de site van CANNA ook inschrijven voor andere competities. Zo heb je een wedstrijd voor langste zonnebloem, zwaarste courgette en een nieuwe competitie dit jaar is de Miss Moesverkiezing.

De Miss Moesverkiezing draait om de meest imperfecte groente. Het gaat om de lelijkste of meest bizarre groentes. Aan de Moesverkiezing kun je heel simpel meedoen. Je hoeft alleen een foto van de imperfecte oogst naar de Instagram ‘canna.nederland’ te sturen en de #moesverkiezing en #DUFF te gebruiken.

Geselecteerd door de redactie

PSV en Feyenoord stellen teleur in het nieuwe Champions League Seizoen 

Het vernieuwde Champions League seizoen is deze weer van start gegaan. PSV speelde op woensdagavond een uitwedstijd tegen Juventus. Feyenoord nam het op donderdagavond in de Kuip tegen het Bayer Leverkusen van Xabi Alonso. 

Deel dit bericht

Lees verder

Steeds meer voetbalwedstrijden worden gestaakt: ‘spelers accepteren rol scheidsrechter niet’

Het aantal stakingen in het amateurvoetbal is in het...

Christels chocoladecafé bestolen, bepoept en beklad: “Ik ben boos en moedeloos.”

Het chocoladecafé van Christel de Jonge-Sparla staat midden op...

Brabant ruimt op tijdens World Cleanup Day

‘’Help de natuur!’’, dat is het thema van de...

Jongste burgemeester van Nederland wil inwoners aanspreken met vlogs: ‘Ik wil dit kantoor uit.’

Teun Heldens (31) mag zich sinds februari dit jaar...