PSV en Feyenoord stellen teleur in het nieuwe Champions League Seizoen

Het vernieuwde Champions League seizoen is deze weer van start gegaan. PSV speelde op woensdagavond een uitwedstijd tegen Juventus. Feyenoord nam het op donderdagavond in de Kuip tegen het Bayer Leverkusen van Xabi Alonso.

De opzet van de Champions league is dit seizoen aangepast. Voorheen werden alle deelnemers ingedeeld in groepen van vier. Je speelde twee keer tegen elk team en vervolgens gingen de eerste 2 ploegen naar de knock-out fase en de nummer drie stroomde door naar de Europa League. Sinds dit jaar zitten alle ploegen in dezelfde ranglijst. De bovenste acht clubs plaatsen zich direct voor de volgende ronde. De nummers negen tot en met 24 spelen een tussenronde voor de knock-out fase. En de onderste twaalf clubs zijn direct geëlimineerd

´PSV in de problemen´

PSV begon de eerste tien minuten sterk aan de wedstrijd, maar al snel nam Juventus de overhand. In de 21e minuut sneed het grote Turkse talent Yildiz op de rand van het strafschopgebied naar binnen en schoot de bal via de kruising binnen. Daarna kwam PSV niet meer aan hun spel toe, een paar minuten later kreeg Koopmeiners nog een kans op de 2-0. Even later was het weer raak. Een hoge bal werd gespeeld op Nico Gonzalez, hij speelde vervolgens de jonge Champions League debutant Dams goed uit en gaf een voorzet op Vlahovic die de bal doorgaf op Mckennie en hij rondde goed af. Vlak voor rust kreeg Koopmeiners nog een grote kans op de 3-0.

PSV hoopte na de rust iets terug te kunnen doen tegen de oude dame, maar kreeg al snel de deksel op de neus, Veerman verloor de bal heel knullig op het middenveld en vervolgens schoot Nico Gonzalez op aangeven van Vlahovic de bal goed binnen. Drommel was opnieuw kansloos. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Juventus nog een kans op de 4-0, maar een goede redding van drommel zorgde ervoor dat de stand niet nog groter werd. Daarna kreeg PSV onder leiding van Saibari nog een paar goede kansen en in de allerlaatste minuut wist PSV nog een goal te maken. Saibari scoorde na de pass van de teleurstellend spelende Bakayoko.

Terecht verloren

Na de wedstrijd was Peter Bosz duidelijk over de wedstrijd. “Het is heel simpel: het was niet goed genoeg. Terecht verloren. Dat is het”, waren de woorden van de trainer. Ook Veerman kwam tot de conclusie dat PSV ondermaats slecht speelde en hij reflecteerde op zijn fout die de 2-0 inleidde.

‘foutje bedankt

Gisteravond begon ook Feyenoord aan het nieuwe Champions League seizoen. De club uit Rotterdam-zuid nam het in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. Die club werd vorig jaar ongeslagen kampioen, won de beker, maar verloor in de Europa League finale van Atalanta. Een zware klus. Jeremy Frimpong gaf voor de wedstrijd aan dat hij veel zin had om in het stadion te spelen waar hij voor het eerst scoorde voor Nederland.

Feyenoord begon dramatisch aan de wedstrijd. Zerrouki maakte al na iets meer dan vier minuten een grote fout waardoor Wirtz vanbuiten het strafschopgebied raak kon schieten. Even later leek Zerrouki zijn fout goed te maken door uit een corner raak te schieten, maar helaas stond de Algerijn in buitenspelpositie. Daarna zette Feyenoord door en kreeg het een paar kansen door afstandsschoten van de debutant Hwang-In Beong. Maar ondanks dat viel 0-2 na een half uur spelen. Een ‘no-look pass’ van Boniface zorgde dat Frimpong kon voorgeven op Grimaldo. Daarna kreeg Paixao nog een gigantische kans op de aansluitingstreffer maar een redding voorkwam die goal. In de 35e minuut was het weer Frimpong die een heerlijke assist gaf op de jonge Wirtz en het staat na 36 minuten al 0-3.in de 44e minuut was het weer raak, een bal die werd voorgegeven werd door Tapsoba werd in eigen goal gewerkt door Wellenreuther. Feyenoord gaat de rust in onder een fluitconcert van de eigen fans.

“we speelden niet eens zo slecht”

Na rust was het duidelijk dat de spelers Leverkusen het wel mooi geweest vonden en lieten Feyenoord aan de bal. De rotterdammers kregen nog een paar kansen op een eretreffer maar die kwam er uiteindelijk niet. Ayase Ueda was nog dichtbij met een goal, maar ook deze werd afgekeurd omdat de Japanner op een eerder moment buitenspel stond. De wedstrijd eindigde in 0-4. Na de wedstrijd waren Priske en Timber het met elkaar eens, beiden vonden dat Feyenoord niet slecht, of eigenlijk zelfs goed begon tegen Leverkusen, maar dat persoonlijke fouten ervoor zorgde dat Leverkusen tot scoren kwam.

In de volgende ronde neemt PSV het thuis op tegen het Portugese Sporting Lissabon, en moet Feyenoord naar Spanje toe voor een uitwedstrijd tegen Girona.