Treinverkeer ontregeld na aanrijding en storingen

Tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke reden vanochtend in beide richtingen geen treinen vanwege een aanrijding met een persoon. De eerste trein ging weer rijden om 10.30 uur.

Bij de aanrijding, ter hoogte van station Rilland-Bath is rond half zeven vanmorgen iemand om het leven gekomen. De politie laat weten dat het gaat om een noodlottig ongeval.

De NS heeft stop- en snelbussen tussen Kruiningen-Yerseke en Bergen op Zoom ingezet. Dit zorgde ervoor dat de rit van Vlissingen naar Zwolle bijna anderhalf uur langer duurde dan gewoonlijk. Vanaf het station in Vlissingen reden de treinen tot aan Kruiningen heen en weer.

Foto: Remko de Waal

Actuele situatie op het spoor door Nederland

De NS heeft in andere delen van Nederland ook vertraging en uitvallende treinen vanwege storingen. Op het spoor rijden er dan ook minder of geen treinen tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht, Dordrecht richting Breda en Roosendaal en vanaf Zwolle naar Leeuwarden. De NS verwacht dat dit tot ongeveer 13.00 uur duurt.

Werkzaamheden

Er zijn deze week meerdere werkzaamheden, wat kan leiden tot vertraging. De werkzaamheden aan het spoor bij Groningen, Dordrecht, Heerlen, Zutphen en Utrecht veroorzaken 15 à 30 minuten vertraging. Bij Heerlen zijn enkele treinen vervangen door een stop- of snelbus. Dit duurt tot en met 3 november. De rest van de werkzaamheden duren tot eind september/ begin oktober.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Nieuwe donatieregeling zorgt voor meer potentiële donoren

De regeling voor bloeddonatie in Nederland is veranderd per...

Docenten basisonderwijs krijgen loonsverhoging van 4,9 procent

Een flinke loonsverhoging voor docenten in het basisonderwijs. Een...

Skilessen voor iedereen: Terneuzen verwelkomt skiërs met een beperking

Skilessen voor mensen met een beperking. De Stichting geHandicapten...

Gedeeltelijk stookverbod voor houtkachels in Amersfoort

In Amersfoort is vanaf 1 oktober het stoken van...