”De herfst is hét seizoen om echt uit te pakken met je kleding”

Tilburg – Nu de herfst officieel is begonnen, is het tijd om de nieuwste modetrends voor de mannen onder de loep te nemen. Welke kleuren en stijlen gaan we dit seizoen zien?

“Bruin, beige, maar ook olijfgroen zijn de voornaamste kleuren die we aankomende herfst zullen gaan zien,” vertelt Saar, een modestudent. “Gucci introduceerde olijfgroen in hun collectie, en veel andere modehuizen volgden. De kleur is inmiddels al ingeburgerd in de algemene kleurenpallet en zal ook in de herfst/winter van 2024-2025 een van de belangrijkste kleuren zijn.”

Volgens Lonneke, stylist en artdirector bij Vogue, mag het dit seizoen allemaal wat sexyer. “De standaard witte sneakers met een blauwe spijkerbroek en hoodie zijn inmiddels passé,” zegt ze. “Deze herfst hoop ik veel boots, cargobroeken en opvallende accessoires zoals zonnebrillen en kettingen. Ook uitgesproken teksten op kleding vind ik leuk.”

Wat zijn de trends van dit najaar?

Pufferjacket

Dé jas die je dit najaar móet hebben, is de pufferjacket. Deze volumineuze jassen zijn niet alleen opvallend, maar bieden ook ultiem comfort en warmte. Perfect voor de koudere dagen.

Bikerboots

Bikerboots zijn weer terug! Na een afwezigheid zijn deze laarzen weer in de mode. Ze geven je outfit direct een edgy touch en zijn perfect te combineren met zowel casual als meer geklede looks.

Denim on Denim

Denim is weer helemaal hot. De denim-on-denim look, die vroeger misschien als gewaagd werd gezien, is nu dé manier om je casual outfit een modieuze upgrade te geven.

Aviator Revival

De iconische pilotenzonnebril maakt deze herfst een glorieuze comeback. Met XXL-silhouetten en luxueuze details krijgt dit tijdloze ontwerp een moderne twist. Of je nu binnenblijft of naar buiten gaat, deze (zonne)bril biedt stijl én comfort voor elke gelegenheid.

Trenchcoats

De trenchcoat blijft een onmisbare klassieker voor de herfst. Of je nu kiest voor een opvallend exemplaar in lakleer, metallics of pasteltinten, of toch liever gaat voor het klassieke beige, deze jas is elk jaar opnieuw een modetopper. 

Skinny Jeans

Waar de afgelopen jaren baggy en oversized denim de trend bepaalden, maakt de skinny jeans een comeback. Niet zo strak als een legging, maar in een slim fit variant. Perfect voor een gestroomlijnde, maar toch moderne look.

Lonneke sluit af: “De herfst is hét seizoen om echt uit te pakken met je kleding. Van shirts tot coltruien, en van loafers tot boots – alles kan.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Nieuwe donatieregeling zorgt voor meer potentiële donoren

De regeling voor bloeddonatie in Nederland is veranderd per...

Docenten basisonderwijs krijgen loonsverhoging van 4,9 procent

Een flinke loonsverhoging voor docenten in het basisonderwijs. Een...

Skilessen voor iedereen: Terneuzen verwelkomt skiërs met een beperking

Skilessen voor mensen met een beperking. De Stichting geHandicapten...

Gedeeltelijk stookverbod voor houtkachels in Amersfoort

In Amersfoort is vanaf 1 oktober het stoken van...