“Niet te vermijden’’: de skinny jeans is terug van weggeweest

Denim, een tijdloze klassieker, die elk seizoen in verschillende vormen op de catwalk terug te zien is. Modellen droegen het verwerkt in: jassen, tassen, hakken en natuurlijk broeken. Verassend genoeg zag je de beruchte skinny jeans ook vaker. Volgens Loïs Laverne (31), werkzaam bij onder andere Vogue, komt dit door een nieuwe trendcyclus die aanbreekt in de damesmode. Eind 2000 en begin 2010 zijn weer helemaal terug.

De modewereld werkt in cyclussen en trends herhalen zich steeds. We komen net uit de Y2K-geïnspireerde tijd, met lage tailles en veel bling. Nu gaan we naar begin 2010 en Miu Miu zet de toon. Het Italiaanse modehuis had meerdere looks met de strakke spijkerbroek op de runway. Vooral in donkere kleuren voor een chique en luxe uitstraling. Toch waren er bij Miu Miu en Balenciaga ook invloeden van de indie sleaze-trend, met meer festival en rock & roll geïnspireerde outfits. Dit doet meteen denken aan rebelse skinny jeans vol met gaten, die je tot nu toe niet veel terugziet. Hierover zegt Loïs: ‘’Het zou best het vervolg kunnen zijn op skinny jeans’’. Maak je verder maar geen zorgen, Loïs geeft aan dat voor mannen wijde broekspijpen populair blijven.

’Geef het wat tijd’’

Om mooi voor de dag te komen in skinny jeans raadt Loïs oversized items zoals blazers en sweaters aan. ‘’Speel met proporties’’ zegt ze. Ook een paardrijlaars zou goed werken onder de broek en zie je al vaker. Om meer te leunen naar de heropleving van de indie sleaze-trend: probeer biker boots, biker jackets en band tees. Knik ook naar Kate Moss en Alexa Chung in deze outfits, wie bekend staan om deze looks. Maar zeg vooral niet meteen nee tegen de strakke broek. ‘’We schrokken eerst ook van de lage taille’’ zegt Loïs.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Nieuwe donatieregeling zorgt voor meer potentiële donoren

De regeling voor bloeddonatie in Nederland is veranderd per...

Docenten basisonderwijs krijgen loonsverhoging van 4,9 procent

Een flinke loonsverhoging voor docenten in het basisonderwijs. Een...

Skilessen voor iedereen: Terneuzen verwelkomt skiërs met een beperking

Skilessen voor mensen met een beperking. De Stichting geHandicapten...

Gedeeltelijk stookverbod voor houtkachels in Amersfoort

In Amersfoort is vanaf 1 oktober het stoken van...