Vanavond de eerste thuiswedstrijd in de hoofdklasse voor NMHC

Na bijna 50 jaar is het de Nijmeegse hockeymannen gelukt; Ze spelen weer mee in de hoofdklasse. Het hoogste niveau in de Nederlandse hockeywereld. Vanavond spelen de heren hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen HC Den Bosch.

“Nijmegen kijkt vol verwachting uit naar dit onvergetelijke moment, waarin Heren 1 het zal opnemen tegen de grootmacht Den Bosch. Dit duel biedt het thuispubliek de kans om hockey van wereldklasse van dichtbij te beleven.” Dat laat NMHC weten aan nieuwsblad De Brug.

In 2023 deed Nijmegen ook al mee met de play-offs voor de hoofdklasse. Ze waren toen nog niet sterk genoeg en bleven nog een seizoen in de promotieklasse spelen. In mei wisten ze daar het kampioenschap binnen te slepen, wat ze nu in de hoofdklasse brengt.

Veertien spelers van de selectie hebben nog nooit in de hoofdklasse gespeeld. Dat is volgens aanvoerder Luc de Rooij geen probleem. “Dit is waar we al die tijd voor hebben gevochten – hockey op het hoogste niveau, in onze eigen stad, voor ons eigen publiek. Den Bosch is een topploeg, maar wij zijn klaar om te verrassen,” liet hij De Brug weten.

De eerste wedstrijden van dit seizoen zijn al gespeeld, Nijmegen was tweemaal te gast. Tot nu toe hebben ze het nog niet voor elkaar gekregen om punten mee terug de brug over te nemen. Ze eindigden hun debuutwedstrijd in de hoofdklasse met een 3-0 verlies tegen Bloemendaal. De week erop verloren zij 4-1 van Amsterdam. Deze uitslagen geven Nijmegen een 11e plek in de poule waarmee zij alleen SCHC onder hen hebben staan.

Vanavond om 20:30 klinkt het fluitsignaal waarmee de wedstrijd van start gaat.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Nieuwe donatieregeling zorgt voor meer potentiële donoren

De regeling voor bloeddonatie in Nederland is veranderd per...

Docenten basisonderwijs krijgen loonsverhoging van 4,9 procent

Een flinke loonsverhoging voor docenten in het basisonderwijs. Een...

Skilessen voor iedereen: Terneuzen verwelkomt skiërs met een beperking

Skilessen voor mensen met een beperking. De Stichting geHandicapten...

Gedeeltelijk stookverbod voor houtkachels in Amersfoort

In Amersfoort is vanaf 1 oktober het stoken van...