Nieuw politiebureau Walcheren na vier jaar vertraging eindelijk geopend

Na een vertraging van ruim vier jaar is vandaag dan toch het nieuwe politiebureau van Walcheren officieel geopend. Het gebouw in Middelburg is al een tijdje in gebruik, maar vandaag komen zo’n 700 genodigden om het pand op een feestelijk manier te openen.

De opening heeft lang op zich laten wachten. Zeven jaar geleden werd er bekend gemaakt dat de politie een nieuw bureau zou krijgen. Het was de bedoeling dat het gebouw in 2020 af zou zijn, maar dat blijkt bij het ondertekenen van de overeenkomst al niet meer haalbaar.

Duurder dan verwacht

De nieuwe datum stond voor 2022, maar ook dit lukte niet. Corona en de oorlog tussen Oekraïne en Rusland kwamen om de hoek kijken. Dit zorgde niet alleen voor vertraging, maar ook voor een extra prijskaartje. Vanwege de bouwkosten kwam er nog 7,5 miljoen euro bovenop, de uiteindelijke prijs van het bureau: 34 miljoen euro.

Maar dit jaar was het eindelijk zover: het gebouw is officieel in gebruik. Er is plek voor ruim 400 politieagenten. De eerste mochten in mei al te werk gaan aan hun nieuwe desk, maar vanaf vandaag worden alle agenten in Walcheren verwacht in het nieuwe politiebureau aan het ZEP-plein. De drie oude politiebureaus in Middelburg worden gesloten.

Het doorgeknipte lintje

Rond 16.00 uur vanmiddag wordt het rode lintje officieel doorgeknipt, daarna wordt er met 700 man geproost op het nieuwe pand. “Toen ik gisteren klaar was met werken, zijn ze al begonnen met het opbouwen voor de opening,” Jesse Traas, politieagent.

De agenten moesten ondanks de opening gewoon aan het werk blijven. “Ik moet gewoon werken, maar als er weinig meldingen zijn dan zal ik er zeker even bij zijn,” Levi Saman, politieagent.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Nieuwe donatieregeling zorgt voor meer potentiële donoren

De regeling voor bloeddonatie in Nederland is veranderd per...

Docenten basisonderwijs krijgen loonsverhoging van 4,9 procent

Een flinke loonsverhoging voor docenten in het basisonderwijs. Een...

Skilessen voor iedereen: Terneuzen verwelkomt skiërs met een beperking

Skilessen voor mensen met een beperking. De Stichting geHandicapten...

Gedeeltelijk stookverbod voor houtkachels in Amersfoort

In Amersfoort is vanaf 1 oktober het stoken van...