Europa League goed voor Nederland op de coëfficiënten lijst  

Donderdag is de eerste speelronde van de Europa League tot een einde gekomen. Nadat AZ wist te winnen en Twente woensdag een verrassend gelijkspel speelde tegen Manchester United, was het vandaag aan Ajax om een resultaat te behalen. 

Lukt het Ajax ook?

Ajax speelde in eigen huis Beşiktaş JK weg met 4-0, een groot verschil vergeleken met het 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Kian Fitz-Jim maakte na 31 minuten de 1-0 tegen het team van Giovanni van Bronckhorst. De 2-0 werd in de 51ste minuut gemaakt door Mika Godts, waarop Kenneth Taylor vier minuten later volgde met de 3-0. Mika Godts schoot in de 73ste minuut de laatste goal van de wedstrijd om de eindstand 4-0 te maken.

Champions- en Conference League

PSV en Feyenoord lukten het niet om in speeldag 1 van de Champions League resultaat te behalen tegen Juventus en Leverkusen. Dus de extra coëfficiëntenpunten zijn van harte welkom. Doordat Go Ahead Eagles in de Conference League kwalificatie niet kon winnen van het Noorse Brann, speelt er geen Nederlandse club in de Conference League dit jaar. Dit is een tegenvaller, want in de afgelopen jaren behaalde Nederland juist hier veel punten voor de Coëfficiëntenlijst.  

Coëfficiënten?

Wanneer een team in Europa een wedstrijd wint krijgt het twee punten, bij een gelijkspel één en bij verlies nul. Als een Europese competitie ten einde komt, worden de punten bij het land van de club bij elkaar opgeteld. Op basis van hoeveel punten een land heeft behaald in de afgelopen vijf jaar, wordt er bepaald hoeveel clubs het volgende seizoen in Europa mogen spelen.

Nederland staat zesde, maar Portugal dat zevende staat doet het dit seizoen iets beter dan Nederland, maar hebben nog wel een kleine achterstand op de totale ranglijst.

De uitslagen van donderdag: 

Fenerbahçe SK 2-1 Royale Union Saint-Gilloise  
Malmö FF 0-2 Rangers FC  
SC Braga 2-1 Maccabi Tel Aviv FC  
Eintracht Frankfurt 3-3 FC Viktoria Plzeň 
AS Roma 1-1 Athletic Club de Bilbao  
FCSB 4-1 FK Rīgas Futbola skola 
AFC Ajax 4-0 Beşiktaş JK  
Olympique Lyonnais 2-0 Olympiakos Piraeus  
Tottenham Hotspur FC 3-0 FK Qarabağ 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

131 zaken tegen P. Diddy: de feiten en fabels  

Van tunnels onder villa’s tot deals met de duivel,...

Sociale media moet de redding zijn van toekomstig nieuws

Uit een nieuw rapport van het Commisariaat voor de...

Onzeker bestaan wijngaard door gemeentelijk besluit: “Gaan ons vastlijmen”

Wegens droogte en warmtegolven van de afgelopen jaren kan...

Waarom schrikken tijdens Halloween wél leuk is: “Angst met goede afloop is juist vermakelijk”

Jaarlijks trekken duizenden bezoekers rond Halloween naar diverse pretparken...