OM eist 180 uur taakstraf als straf voor carnavalsknokpartij: ‘Ik ben geen vechtersbaas’

Breda- Het OM eist 180 uur taakstraf met voorwaardelijke celstraffen en een proeftijd van 2 jaar tegen Youri van der G. en Giorgio van den D. Ook eist het OM  8 maanden cel waarvan twee voorwaardelijk tegen Owen van D. De mannen staan terecht wegens openlijke geweldpleging op de openbare weg.

Wat een leuk avondje carnavallen in Breda had moeten zijn, veranderde in de nacht van 11 op 12 februari tot een knokpartij wanneer een van de slachtoffers tegen Owen van D. aanbotst. Er worden klappen uitgedeeld tussen de zes verdachten en de drieslachtoffers.  Tijdens dit gevecht wordt een van de slachtoffers meerdere malen getrapt en geslagen. Dit is op camerabeelden te zien die tijdens de zitting worden getoond.

Geen herinnering
Tijdens de zitting van maandagochtend ligt de focus op het slachtoffer dat tegen Owen van D. aanbotst. Op dat moment staan Youri van der G., Giorgio van den D. en Owen van D. terecht. Geen van de verdachten kan de precieze aanleiding van de vechtpartij nog herinneren. Ook het slachtoffer, die niet aanwezig is, herinnert zich alleen nog maar de klappen.

‘Hij had hulp nodig’
Als door de voorzitter wordt gevraagd waarom de jongens dit hebben gedaan, weten ze het niet heel goed. ‘’Ik zag dat mijn vriend aan het vechten was. Hij had hulp nodig’’, verteld Van der G, wijzend naar Owen van D. ‘’Waarom trekt u hem dan niet weg?’’, vraagt de voorzitter. ‘’Dat had ik beter kunnen doen. Ik ben geen vechtersbaas’’, antwoordt Van der G zachtjes. Ook Van den D. ziet in dat zijn acties fout zijn.

Van D, de persoon waar het slachtoffer tegen aanbotste, is geschrokken door de getoonde beelden. ‘’We hadden een leuke avond moeten hebben. Ik vind het heftig hoe het allemaal in zijn werking is gegaan.’’

Alle verdachten hadden tijdens de knokpartij alcohol gedronken. Bij Van D. waren  ook verschillende soorten drugs aangetroffen in zijn speeksel.

Schadevergoeding
Het slachtoffer eist 500 euro immateriële schade en 160 euro proces kosten. Hier gaat het OM in mee.

14 oktober wordt de uitspraak gedaan.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Nieuwe donatieregeling zorgt voor meer potentiële donoren

De regeling voor bloeddonatie in Nederland is veranderd per...

Docenten basisonderwijs krijgen loonsverhoging van 4,9 procent

Een flinke loonsverhoging voor docenten in het basisonderwijs. Een...

Skilessen voor iedereen: Terneuzen verwelkomt skiërs met een beperking

Skilessen voor mensen met een beperking. De Stichting geHandicapten...

Gedeeltelijk stookverbod voor houtkachels in Amersfoort

In Amersfoort is vanaf 1 oktober het stoken van...