Twee kanshebbers van Fontys Journalistiek voor Lokale Media Award 2024: “Ik heb gezorgd dat ik een mooi pak heb.” 

Aanstaande zaterdag wordt een bijzondere dag voor twee studenten van Fontys Journalistiek. Lars van den Akker en Pascal Kerpel maken namelijk kans op een Lokale Media Award van de NLPO. Lars doet mee in de categorie video en Pascal is genomineerd in de categorie aanstormend talent.  

Student Lars van den Akker mocht tijdens zijn stage bij de lokale omroep RN7 een format verzinnen voor een videoserie. Het idee voor ‘Novio’, een serie waarin Van Den Akker als rasechte Brabander ging onderzoeken of hij een Nijmegenaar kon worden, was al snel geboren. “Alle activiteiten waren leuk. In het algemeen voelde ik me sowieso erg welkom en geaccepteerd in de stad. De gezelligheid komt ook overeen met de Brabantse gezelligheid.” 

Talentenweekend 

Pascal Kerpel is opgegeven door Omroep Hoeksche Waard, waar hij een talkshow maakt. Samen met vijf andere journalistieke talenten is hij genomineerd voor de titel aanstormend talent 2024. In aanloop naar de uitreiking van de Awards mocht Pascal met de andere genomineerden meedoen aan een talentenweekend op het mediapark in Hilversum. “Het niveau lag erg hoog, ik heb genoten.” 

Verrassing

Lars wist dat zijn programma door RN7 ingestuurd zou worden, maar de nominatie kwam voor hem als een verrassing. Of hij de Lokale Media Award daadwerkelijk gaat winnen durft hij niet te zeggen. “De twee andere genomineerden gaan over belangrijke onderwerpen zoals corona en de sinterklaasintocht, dus het is lastig om daarin echt de kansen in te kunnen schatten.”  

Of Pascal de prijs voor aanstormend talent binnen gaat slepen weet hij niet, maar dat doet er voor hem ook niet toe. “Ik heb genoten van het talentenweekend dus alles wat daarbij komt is mooi meegenomen. Ik op doe dit moment niks anders dan nieuwsmaken bij de nieuwsmakers, dus ik ben er verder ook nog niet zo mee bezig geweest.”

Mooi pak

Van Den Akker is in ieder geval al helemaal klaar voor het gala van aankomende zaterdag. “Ik heb gezorgd dat ik een mooi pak heb, want ik moet wel netjes voor de dag komen. Ik ga natuurlijk proosten als ik win, dat zeker, samen met m’n familie.” Mocht hij niet winnen, dan levert de nominatie hem vast andere mooie dingen op. “Ik hoop dat ik mensen uit het vakgebied leer kennen, waar ik hopelijk later nog ooit mee in contact kan komen.” 

Ook Kerpel komt in aanloop naar het gala rustig over. “Ik breng m’n pak naar de stomerij en dan zie ik wel wat er gaat gebeuren. Ik heb het nog niet eens met mijn familie afgestemd, maar ze zijn allemaal hartstikke blij en trots, dus dat komt wel goed.”

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Nieuwe donatieregeling zorgt voor meer potentiële donoren

De regeling voor bloeddonatie in Nederland is veranderd per...

Docenten basisonderwijs krijgen loonsverhoging van 4,9 procent

Een flinke loonsverhoging voor docenten in het basisonderwijs. Een...

Skilessen voor iedereen: Terneuzen verwelkomt skiërs met een beperking

Skilessen voor mensen met een beperking. De Stichting geHandicapten...

Gedeeltelijk stookverbod voor houtkachels in Amersfoort

In Amersfoort is vanaf 1 oktober het stoken van...