131 zaken tegen P. Diddy: de feiten en fabels  

Van tunnels onder villa’s tot deals met de duivel, er wordt van alles gezegd over de 131 zaken tegen rapper P. Diddy, oftewel Sean Combs. De feiten lijken overschaduwd door wie de wildste verhalen kan bedenken. Veel van deze geruchten komen van sociale media, zonder enig bewijs.  

Arrestatie

De geruchten spelen al maanden, maar de aandacht is na zijn arrestatie op 16 september alleen maar groter geworden. Hij werd toen gearresteerd voor sekshandel, mensensmokkel met als einddoel prostitutie en samenzwering en afpersing. In elf maanden zijn er acht rechtszaken aangespannen tegen P. Diddy. Zeven daarvan gaan over seksueel misbruik. Nu zijn er in een dag 120 rechtszaken bijgekomen van mensen die Sean Combs aanklagen van seksueel geweld. 25 van deze slachtoffers waren minderjarig toen het misbruik begon. De jongste was 9 jaar oud. De oudste beschuldigingen dateren uit de jaren 90. Combs houdt aan dat hij onschuldig is. 

Een van de zaken is afgehandeld. Namelijk die van Combs’ ex, Cassie Ventura. Hij zou haar jarenlang hebben misbruikt door fysiek geweld te gebruiken en gedwongen hebben tot seksuele handelingen. CNN heeft afgelopen mei een video uit 2016 gepubliceerd waarin te zien is dat Combs haar fysiek mishandelt in de gang van een hotelkamer. Cassie heeft haar aanklacht dagen na het invoeren ervan teruggetrokken. Onder welke afspraken de zaak geschikt is, is niet bekend. De andere zaken lopen nog.  

In dezelfde maand zijn twee van Combs’ woningen bestormd door politie. Nu de documenten van de rechtszaak zijn gepubliceerd, komt naar buiten wat er tijdens de bestormingen is gevonden.  

Waarheden 

Er is veel discussie rondom de beruchte ‘Freak offs’ van Combs, die naar buiten kwamen na de publicatie van de akte van beschuldiging, een document waarin beschreven staat waarvoor Sean Combs naar de rechter gaat. De ‘Freak offs’ waren grote georganiseerde seksfeesten die hij samen met zijn vrienden en medewerkers organiseerde. Hierbij waren sekswerkers ingehuurd, zowel vrouwelijk als mannelijk. Zij werden vervoerd door verschillende staten, en in een paar gevallen zelfs internationaal. Hierna werden de sekswerkers gedwongen om seks te hebben met andere aanwezigen. Bij deze seksfeesten werden de aanwezigen gedrogeerd om ze ‘gehoorzaam’ te houden. Soms zelfs zonder dat de aanwezigen het wisten, omdat er drugs werden verstopt in eten en drinken. De ‘Freak offs’ werden vaak gefilmd om de aanwezigen er later mee te chanteren. Aanwezigen kregen na de ‘Freak offs’ infuusvloeistoffen omdat ze zoveel vocht verloren door de fysieke uitputting en drugsgebruik. In de villa van de rapper zijn ook 1.000 flesjes babyolie gevonden die vermoedelijk ook gebruikt werden tijdens deze ‘Freak offs’.

De leugens 

Op sociale media gaan er beweringen rond dat er tunnels onder het huis van Combs zouden lopen. Deze zouden aangesloten zijn aan de ‘playboy mansion’ van playboy oprichter Hugh Hefner en aan de oude villa van Michael Jackson. Beide villa’s liggen niet ver van de villa van Combs. Deze beweringen werden gedaan in maart na de inval van de Amerikaanse politie in zijn woning. Er ging een digitaal bewerkt CNN-screenshot rond waarin het leek alsof nieuwsplatform CNN een nieuwsbericht had gepubliceerd over de tunnels. Deze geruchten bleken later dus helemaal nergens op gebaseerd te zijn. Wél heeft Combs twee zwembaden die aan elkaar verbonden zijn door een onderwaterzwemtunnel. Foto’s daarvan worden vaak gebruikt als vals bewijs voor het bestaan van de tunnels.  

Hiernaast zijn er ook geruchten dat Combs de opdracht heeft gegeven voor de moord op rapper Tupac Amaru Shakur, beter bekend als 2Pac. De oorsprong van deze geruchten komen van de enige verdachte die ooit is opgepakt voor de moord op Tupac in 1996, Duane Davis. Hij beweert dat Combs een grote geldbeloning open had staan voor degene die Tupac dood zou schieten. Deze beweringen spelen al jaren, maar spelen weer op door de vele rechtszaken tegen Combs. Er is nooit bewijs voor gevonden. Combs zelf heeft de beweringen altijd ontkend. 

Op sociale media zijn er nog meer complottheorieën. Zo zou Michael Jackson ook zijn vermoord door Combs. Samen met Jay-Z en Beyoncé en zou Combs iedereen die in de ogen van het publiek beter zou zijn dan Beyoncé, vermoord hebben. Deze theorieën worden vooral verspreid door TikTok-accounts die vaker video’s maken met complottheorieën. Deze TikTok-accounts melden geen bronnen en worden met een ai-stem ingesproken. 

Een van de reacties op TikTok over de complottheorieën

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Advocaat Faber baalt; verdachte komt niet opdagen

Verdachte Rico M. (25) is niet verschenen bij de...

Zilverprijs stijgt 31 procent, smid merkt weinig

De zilverprijs is omhoog gegaan. Met een recordgroei van...

Kinkhoestvaccinatie aanbevolen voor werknemers in contact met baby’s jonger dan 6 maanden

Werknemers die regelmatig in contact komen met baby’s jonger...