Advocaat Faber baalt; verdachte komt niet opdagen

Verdachte Rico M. (25) is niet verschenen bij de zitting vandaag. “Het overvalt mij evenals u, dat hij definitief niet komt weet ik ook pas een kwartier,” vertelt Faber aan de rechtbank. Zijn verdachte wordt beschuldigd van verschillende feiten, waaronder mishandeling, gijzeling en verbale bedreigingen.

Gistermiddag zijn er nog nieuwe berichten over onder andere contact tussen de verdachte en de politie naar buiten gekomen. Volgens Faber is dat mogelijk de reden van de afwezigheid van zijn verdachte: “Ik denk dat hij daarvan schrok en in paniek is geraakt.” Het is duidelijk dat hij baalt van de afwezigheid van zijn cliënt, maar tevens geen andere optie ziet dan een verzoek tot aanhouding (uitstellen van de zaak) te doen.

Nadat de rechter kort het verzoek heeft behandeld komt zij terug de zittingszaal in met de boodschap dat het verzoek wordt geaccepteerd. “Het is belangrijk dat de verdachte aanwezig is. Zijn belang houden we aan, we verwachten dat hij de volgende keer wel aanwezig is.” Ook de officier van justitie gaf aan vragen voor Rico M. te hebben die ze graag aan hem stelt in de rechtszaal.

De slachtoffers zijn bewust niet aanwezig tijdens de zitting. Zij vinden het te confronterend met de verdachte. De zitting wordt in maart volgend jaar behandeld.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Microplastics in ons drinkwater: “Voorkomen is beter dan genezen”

De drie grootste bronnen van microplastics: slijtende banden op...

Bevrijdingsvlag het resultaat van samenwerking Maczek Memorial en stichting Breda Loco’s

Breda – Het Maczek Memorial museum in Breda en...

Bidsprinkhanen uit Limburg komen ook naar Brabant en daar mogen we best blij mee zijn

De bidsprinkhaan plant zich nu voor het eerst voort...