Trein vertraagd? Super simpel (gratis) geld claimen bij NS

Wist je dat je een vergoeding kunt krijgen als je trein vertraagd is? Op deze manier blijven jaarlijks miljoenen euro’s liggen bij NS.  Hier hebben de twee vrienden Daan en Michael iets op bedacht: een website die dit gratis voor je regelt! Of ja, gratis? Je levert twintig procent van je geclaimde bedrag in. “In principe verdienen we daar (bijna) niets aan, het is in ieder geval geen vetpot,” aldus Daan.

De website treinvertraagd.nl is ontstaan uit een schoolproject. In maart hebben de mannen het platform gelanceerd, maar de laatste paar weken is het pas echt opgeblazen . Dit doen ze door hun website op verschillende sociale media zoals TikTok, Instagram en Google te promoten. Inmiddels zeggen ze al meer dan 290.000 euro geclaimd te hebben.

Hoe werkt het?

Als je een claim wilt indienen bij NS, moet je zelf bijhouden hoe lang, hoe laat en waar je vertraging hebt gehad. Dit weerhoudt veel mensen ervan om daadwerkelijk een claim in te dienen. De website van Daan en Michael houdt dit allemaal voor je bij. Door je OV-kaart te koppelen, kunnen ze precies zien waar je vertraging hebt gehad en hoeveel je hiervoor kunt claimen. Vervolgens kun je heel makkelijk op het knopje ‘claim indienen’ drukken. Zodra NS je claim heeft bekeken, ontvang je een e-mail met de waarde die je terugkrijgt.

Servicekosten

Tot 15 euro kun je gratis geld claimen, maar boven dit bedrag betaal je 20% servicekosten over je geclaimde bedrag. “Nu is het echter zo dat we heel graag alles gratis wilden houden, maar als je bijna een miljoen treinritten moet analyseren en 20.000 gebruikers hebt, kosten de servers nogal wat,” aldus Daan.  De jongens zeggen er zelf niet veel aan te verdienen. “Bijna alles gaat op aan promotie, infrastructuur, serverkosten, etc. Rijk word je er niet van.” De jongens benadrukken dat dit ook niet het doel is; ze willen de consument gratis helpen omdat die recht heeft op dit geld (Bron: RTL) . Als je de servicekosten niet wilt betalen, kun je drie vrienden uitnodigen, wat goede promotie is voor de website.  Voor nu zijn de jongens druk met de website, NS en ProRail hebben aangekondigd dat er dit najaar meer vertragingen zullen zijn.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Voetballen tegen eenzaamheid

Afgelopen week deden 180 ouderen, verdeeld over 12 teams,...

Het is gezelliger in het dorp dan in de stad

Zou jij je sleutel uitlenen aan je buurman? Waarschijnlijk...

Hoe bereidt Prince zich voor op het nieuwe seizoen van HNTM 

Prince Schoutissen, een student uit Deurne, is een van...