Vier Brabantse restaurants winnen Michelin Award: “Ik sta hier te trillen op mijn benen”

Vandaag zijn de Michelin sterren uitgereikt met een ceremonie in Maastricht. Vier restaurants uit Brabant zijn hierbij in de prijzen gevallen. Het gaat hier om Restaurant Sabero uit Leende, Restaurant 1857 uit Roosendaal, Restaurant Odille uit Sint-Oedenrode en Restaurant Vannu uit Bavel.

Restaurant Sabero uit Leende is bij deze ceremonie de uitblinker in Brabant. Dit restaurant heeft namelijk twee prijzen gewonnen: De Service Award en één Michelin ster. Restaurant 1857 uit Roosendaal en Restaurant Odille uit Sint-Oedenrode wonnen ook één Michelin ster. “Ik sta hier te trillen op mijn benen,” zegt Joey van Restaurant 1857. Restaurant Vannu uit Bavel won de Groene Ster, een award voor chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst.

De ceremonie begint met een toespraak van Alex Verhoeven, Director Michelin Benelux. “We gaan vandaag een feestje vieren,” zegt de director aan het begin. Hij vertelt over het belang van de Michelin ster en waarom bepaalde restaurants een ster verdienen: “Je wil de beste producten en diensten brengen om je klanten en gasten tevreden te stellen,” benadrukt hij.

Wim Hillenaar, de burgemeester van Maastricht, neemt ook het woord. Hij vertelt over de symbolische betekenis van een ster, dat een ster een vroeger een ‘goddelijke aanwezigheid’ symboliseerde. “Tegenwoordig symboliseren sterren kwaliteit,” benadrukt de burgemeester. Hij uit ook zijn respect voor de winnaars van de ceremonie: “Als ik zeg ‘een ster komt niet aanwaaien’, is dat wel zo’n beetje het understatement van het jaar.”

De andere restaurants die in de prijzen vielen zijn Restaurant Showw uit Amsterdam, Zenith uit Apeldoorn, Demain uit Cadzand, Joann uit Enschede, Triptyque uit Wateringen, Lutum uit Wijk Bij Duurstede, Affect uit Zwolle, Joelia uit Rotterdam, Neder uit Alkmaar, Mearkas uit Eastermar, Flores uit Nijmegen, Kook Atelier Op Oost uit Oosterend, Fermin uit Rotterdam, Heimat uit Utrecht, Inter Scaldes uit Kruiningen en De Librije uit Zwolle.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Kritiek op voorstel tot onvruchtbaarheid van wolven

De Tweede Kamer heeft recent de mogelijkheid besproken om...

Patholoog Frank van de Goot over Liam Payne zijn val: ‘Dit kan je niet weten’

Een schok voor de muziekindustrie en de fans die...

Ophef award Dolfinarium; waarom stilte bij andere prijswinnende dierentuinen?

Het Dolfinarium in Harderwijk ontvangt kritiek van dierenrechtenactivisten na...