Gemeente Den Haag verwacht geen onrust tijdens Israëlische herdenking

De gemeente Den Haag verwacht maandag 7 oktober geen spanningen tussen Pro-Palestijnse demonstranten en herdenkers van Israëlische slachtoffers. Om 18:00 uur houden Pro-Palestijnse demonstranten sit-ins op verschillende stations in Nederland. Iets meer dan drie kilometer verderop om 20:15 is er op diezelfde dag een herdenking bij het Vredespaleis voor de Israëlische burgers die op 7 oktober 2023 om het leven kwamen door Hamas.

De gemeente Den haag verwacht geen confrontatie tussen beide groepen. “Er zijn geen signalen daarvan. De situatie wordt uiteraard in de gaten gehouden, net als met andere demonstraties”, meldt woordvoerder Sentina van der Meer.

“Jaarlijks faciliteert Den Haag rond de 2000 demonstraties en vrijwel alle demonstraties verlopen zonder onoverkomelijke problemen, informeert van der Meer. De burgemeester mag alleen een beperking opleggen of een demonstratie verbieden of beëindigen bij (een vrees voor) wanordelijkheden, gevaren voor de gezondheid of ernstige verkeerproblemen. De locatie van een demonstratie kan daarbij een rol spelen”.

Van der Meer: “Op dit moment is er echter geen aanleiding voor een beperking op de genoemde demonstratie. Als er toch wanordelijkheden, gevaren voor de gezondheid of ernstige verkeerproblemen (dreigen te) ontstaan zal er worden opgetreden”.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Recensie: Zusters zonder liefde; een indringende blik op vrouwelijk misbruik in de kerk

Mannelijk misbruik in de kerk wordt de afgelopen jaren...

Bewegend geld ophalen voor het goede doel: “Ik stink nu maar ben wel gelukkig”

Maastricht – Geld ophalen voor het goede doel door...

Waarom Waalwijk geen vuurwerkverbod invoert

Tilburg, Eindhoven, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam hebben allemaal wel...

Populariteit alcoholvrij bier onder druk door belasting

Alcoholvrij bier wint razendsnel terrein in Nederland, en dat...