Vrachtschepen vol kerstaccessoires drie weken te laat bij Intratuin

Bij Intratuin Etten-Leur zal een deel van de kerstinkopen een aantal weken later dan verwacht binnekomen, ondanks dat het in januari al besteld is. Door de oorlog in het Midden-Oosten lagen de vrachtschepen dagen stil en moeten ze nu omvaren. “Heel veel bedrijven hebben hier last van, gelukkig hebben we sinds corona veel producenten dichterbij, toen lag de handel ook even stil”, vertelt Sharlotte Oomen, verantwoordelijke sfeerafdeling bij Intratuin Etten-Leur.

Direct na kerst gaat Sharlotte naar verschillende beurzen om de kersttrends van komend jaar te bekijken en ideeën op te doen. Vrij snel daarna in januari, wordt er al van alles besteld. Tegenwoordig ook veel producten uit Nederland dus. “Het is nu eigenlijk ook wel leuk dat we over drie weken nog een hoop nieuwe spullen krijgen. Dan hebben de eerste klanten straks nog nieuwe dingen te zien.”

In augustus al versieren

Gelukkig zijn heel veel spullen al wel binnen en kunnen ze gewoon door met versieren vertelt Sharlotte opgewekt. “Toen ik terugkwam in augustus van zomervakantie ben ik meteen begonnen.” Eerst gaat het team aan de slag met de grove ombouw. “De klanten hebben dan nog niet door dat wij al bezig zijn met kerst, maar we focussen ons dan op de indeling van de winkel en zetten alle stellages goed.”

Sharlotte vertelt dat de verkoop zo vroeg al start, omdat de klanten dat gewoon verwachten. “Het wordt steeds meer een hype en hoe eerder de een de verkoop start, hoe sneller de ander wilt. Zo hebben alle grote Intratuinen vorige week hun opening al gehad.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Ongewenste passagier in je pakketje: het risico van exotische dieren in onze natuur

Stel je voor, je opent je pakketje uit het...

Elektrische walvishaai komt niet naar Nederland

Een dierentuin in China is betrapt op het hebben...

Steeds meer spullen naar de kringloop, maar de hoeveelheid afval neemt ook toe

Kringloopwinkels merken dat er sinds vorig jaar veel meer...

Russische ambassade ontkent betrokkenheid bij bomdreiging op ambassades

Den Haag - Oekraïense ambassades in, onder andere, Albanië,...