Zwollenaar voor de rechter na reeks vernielingen met purschuim: ”de jeugd gaat naar de klote”

Roermond- Een 61-jarige man uit Zwolle wordt verdacht van meerdere strafbare feiten in Venlo, zo zou hij onder andere de uitlaat van een politieauto en de voordeur van een coffeeshop en café hebben dichtgespoten met purschuim. De man ontkent de meeste beschuldigingen, behalve het dichtspuiten van de coffeeshop: ’Kinderen gaan daar naar binnen, de jeugd gaat naar de klote’’. De officier van justitie eist celstraf met tbs.

De inrit- en betaalautomaten van Q-Park in Venlo waren ook niet veilig van de purschuim. Naast de ‘onschuldige’ strafbare feiten zou de verdachte ook een auto in de fik hebben gestoken, deze is helemaal uitgebrand. Hoewel de Zwollenaar zich zegt te beroepen op zijn zwijgrecht, onderbreekt hij de rechter en officier van justitie meerdere malen. Hij laat iets kwijt over het dichtspuiten van de ingang van de coffeeshop: Hij zegt schuldig te zijn voor dit strafbare feit, maar hij zou het uit bescherming van de jeugd hebben gedaan. De andere feiten ontkent hij: ‘’Ik heb niemand kwaad gedaan, en dat ga ik ook niet doen mevrouw’’.

De verdachte zit al 295 dagen in een tbs-kliniek, er is een vorm van schizofrenie vastgesteld door de psychiaters  en hij zou op het moment van het plegen van de strafbare feiten verminderd toerekeningsvatbaar zijn. Zijn advocaat  is het hiermee oneens, hij gelooft dat de verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar zou zijn geweest: ‘’In de afgelopen maanden heb ik de cliënt meerdere keren kunnen zien, maar inhoudelijk hebben we niks kunnen bespreken. Hij is mijn cliënt, maar ik behandel hem als patiënt’’.

Er zijn camerabeelden en getuigen die de strafbare feiten blijken hard te maken. Zo zou meneer ook nog gevonden zijn op de roltrap in het centrum met de fles pur nog naast zich, als de politieagent vraagt: ”waar heeft u deze gekocht?” Antwoord de man: ’’Bij de action’’.  De officier van justitie eist een onvoorwaardelijke gevangenisstraf met tbs en dwangverpleging. Ze hoopt voor de cliënt dat hij zo snel mogelijk kan starten  met de behandeling. De uitspraak volgt op 23 oktober.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Van thuis op de bank tot in de studio: Miljoenenjacht

Hermien Lenders (64) uit Meerlo opende haar mailbox en...

Recensie: Zusters zonder liefde; een indringende blik op vrouwelijk misbruik in de kerk

Mannelijk misbruik in de kerk wordt de afgelopen jaren...

Bewegend geld ophalen voor het goede doel: “Ik stink nu maar ben wel gelukkig”

Maastricht – Geld ophalen voor het goede doel door...

Waarom Waalwijk geen vuurwerkverbod invoert

Tilburg, Eindhoven, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam hebben allemaal wel...