Boef debuteert in Ziggo Dome en roept op: “Free Palestina”

AMSTERDAM – Rapper boef heeft voor het eerst in zijn carrière opgetreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. Een grote mijlpaal voor zijn carrière, maar voor hem ook een kans om aandacht te vragen voor de Palestijnse slachtoffers. Zo liet hij verschillende filmpjes zien van mensen in Gaza op de grote schermen achter hem, maar ook de lijst met namen van de slachtoffers: “ik laat nu maar 58 seconden zien maar in het echt duurt deze lijst 8 uur lang.”

De zaal was gevuld met springende, dansende en zingende mensen. Ondanks ruim de helft van de 2e ring lege stoelen waren, was Boef haast niet te horen boven de stemmen van het publiek. Alle bekende hits zoals habiba en krantenwijk werden door zowel kinderen als ouders woord voor woord meegezongen. De zaal was gevuld met fans die shirts aanhadden met een witte bivakmuts er op en met de letters ‘BOEF’ eronder. Zitplaatsen waren geen zitplaatsen meer, aangezien iedereen opstond om mee te dansen en te zingen met de muziek. “Ik wil jullie allemaal één voor één bedanken voor het komen, kippenvel mensen”, sprak Boef tussen de nummers door wat gevolgd werd door een luid applaus.


Tijdens het concert werden er vele gastartiesten het podium op geroepen. Artiesten zoals Ronnie Flex, Bilal Wahib en Frenna hielpen Boef om het beste uit zijn show te halen. Ondanks het Boef zijn concert was kreeg één gastartiest zelfs een harder applaus dan hij zelf, namelijk Lil Kleine. Naast deze optredens van bekende nummers en fans die op en neer sprongen vond Boef het belangrijk om iets aan te kaarten. Tussen alle nummers in zong hij een nummer speciaal geschreven voor de Palestijnse slachtoffers in Gaza. Op de achtergrond werd in grote rood en groene letters op het scherm ‘STOP GENOCIDE’ laten zien, terwijl Boef met de Palestijnse vlag wapperde. “Als ik zeg free, zeggen jullie Palestina”, riep de Rapper, waarna het hele publiek zich nog luider liet horen dan voorheen.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Kritiek op voorstel tot onvruchtbaarheid van wolven

De Tweede Kamer heeft recent de mogelijkheid besproken om...

Patholoog Frank van de Goot over Liam Payne zijn val: ‘Dit kan je niet weten’

Een schok voor de muziekindustrie en de fans die...

Ophef award Dolfinarium; waarom stilte bij andere prijswinnende dierentuinen?

Het Dolfinarium in Harderwijk ontvangt kritiek van dierenrechtenactivisten na...