Steeds meer jongeren rennen mee in de Marathon Eindhoven

Dit jaar valt het op dat steeds meer jongeren meedoen aan de marathon. Volgens Wilbert Lek Directeur Marathon Eindhoven heeft Eindhoven een unieke sfeer. ”Voor veel jongeren is hardlopen een mooie en makkelijke manier om gezond te zijn en te blijven. Gezond leven wordt steeds belangrijker voor jongeren, ze zijn zich daar bewuster van en doen er steeds meer aan. Hardlopen is een toegankelijke manier om aan je gezondheid te werken, zeker in combinatie met andere sporten,’’ zegt Wilbert.

Joop Broeders, die 18 jaar manager is geweest bij Runner’s World en actief bij PSV Atletiek, vertelt dat de toename van jongeren die gaan hardlopen de afgelopen tijd overduidelijk is. ‘’ Het is echt geëxplodeerd, vooral dit laatste jaar. ‘’ Het is duidelijk dat influencers zich steeds meer met hardlopen bemoeien, de jeugd is daar gevoelig voor.’’ Joop merkt op dat de populariteit van hardlopen niet alleen zichtbaar is in het aantal deelnemers, maar ook in de drukte in de winkels. ‘’ De winkels lopen storm, ze doen het fantastisch.’’ De grote wedstrijden zijn snel uitverkocht, met bijvoorbeeld de marathon van Rotterdam die binnen anderhalf uur vol zat en die van Eindhoven ook binnen paar dagen.

Keerzijde 

Joop merkt op dat veel mensen niet goed voorbereid zijn, maar toch deelnemen aan evenementen. ” Ze zouden wat meer tijd moeten nemen om te trainen en misschien een jaartje later mee moeten doen.’’ Wilbert bevestigd dit.’’ Dat is een terecht punt. Mensen lopen graag, maar ze overschatten vaak hun eigen kunnen.’’ Om deze uitdaging aan te pakken, werkt de organisatie samen met verschillende partijen die trainingsschema’s aanbieden.” We hebben influencers die mensen actief begeleiden en tips geven. Er is enorm veel online beschikbaar. We werken overal graag aan mee’’ ,voegt Wilbert nog toe. 

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Petpretpark: een duurzame speeltuin in de Lochal

18 oktober is de opening van het PetPretPark in...

Ongewenste passagier in je pakketje: het risico van exotische dieren in onze natuur

Stel je voor, je opent je pakketje uit het...

Elektrische walvishaai komt niet naar Nederland

Een dierentuin in China is betrapt op het hebben...

Steeds meer spullen naar de kringloop, maar de hoeveelheid afval neemt ook toe

Kringloopwinkels merken dat er sinds vorig jaar veel meer...