Eindhovens event van studenten genomineerd voor de Fantasy Awards: “Ik hoop dat we in de finale zitten, dat is voor ons winnen genoeg.”

E.S.R.G. (Eindhovens Studenten Rollenspel Genootschap) Knights of the Kitchen Table organiseert elk jaar de markt Fantasy Court. Een markt waar alles in het teken van Fantasy staat. Na 9 jaar is Fantasy Court eindelijk genomineerd voor de Fantasy Awards. “Ik hoop dat we in de finale zitten, dat is voor ons winnen genoeg”, aldus Denise, voorzitter van Fantasy Court.

Fantasy Awards

Fantasy Court is genomineerd voor beste Evenement. Ze hebben wel flink wat competitie. In totaal zijn er twintig evenementen genomineerd. De genomineerden zijn niet alleen evenementen uit Nederland. Zo is er ook een evenement uit Italië, een evenement uit England en ook evenementen uit Duitsland en België doen mee.  

Een nominatie voor de Fantasy Awards had de organisatie van Fantasy Fest niet voor mogelijk gehouden. Vorig jaar was Castlefest namelijk de winnaar. Toen de organisatie de mail kreeg dat ze genomineerd waren, konden ze hun geluk dan ook niet op. “Het hokje waar we inzaten was wel even te klein”, zegt Denise.

Buiten de categorie Evenementen zijn er nog twee categorieën waarin je kunt winnen: Kunst en Muziek. De Awards worden sinds 2016 uitgereikt op Fantasy Fest. De Knights moeten wel nog even wachten voordat ze weten of ze gewonnen hebben. Fantasy Fest is namelijk pas in Februari 2025.

Fantasy Court

Fantasy Court is een evenement dat vrijwillig door studenten georganiseerd wordt. Volgens Denise Veldhuis willen ze met dit evenement het gevoel van een festival uit de jaren 90 weer een beetje laten terugkomen.

Op Fantasy Court is iedereen welkom. Dat is ook een van de dingen die Niels, een Knight en vaste bezoeker van Fantasy Court, zo fijn vindt: “Het leukste aan Fantasy Court is de gezelligheid en openheid. Er is een soort kameraadschap. Iedereen is enorm open en vriendelijk, wat het gewoon een fantastische atmosfeer geeft.”

Druk

Op Fantasy Court zijn veel verschillende kraampjes, die uit heel Nederland speciaal hiervoor naar Eindhoven komen, met uiteenlopende spulletjes. Twee jaar geleden heeft Fantasy Court het maximum aantal standhouders behaald. Het ene kraampje verkoopt handgemaakte elfenbeeldjes en het andere verkoopt larp-zwaarden. Aan de overkant kunnen bezoekers hobbit-capes kopen, maar ook bordspellen liggen uitgestald.

Ieder jaar is het gezellig druk op de gratis toegankelijke markt. Het Festival is in de loop van de jaren erg gegroeid. Denise vertelt dat, waar ze vroeger mensen moest vragen om te helpen, er nu mensen op haar afkomen die vertellen over Fantasy Court en dat het echt iets voor haar is.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Steeds meer spullen naar de kringloop, maar de hoeveelheid afval neemt ook toe

Kringloopwinkels merken dat er sinds vorig jaar veel meer...

Russische ambassade ontkent betrokkenheid bij bomdreiging op ambassades

Den Haag - Oekraïense ambassades in, onder andere, Albanië,...

Tabaksreductie naar 5%: Waarom de Kankeragenda mogelijk te hoog mikt

De Nederlandse Kankeragenda is ambitieus: door drastische maatregelen te...
00:13:33