Bewegend geld ophalen voor het goede doel: “Ik stink nu maar ben wel gelukkig”

Maastricht – Geld ophalen voor het goede doel door te hardlopen. Gisteren vond voor de tweede keer de Campusrun Maastricht plaats. De hardlopers en wandelaars die deelnamen zamelde geld in voor het Ronald McDonald Huis in Maastricht.

Honderden paren trimschoenen komen op een hoopje samen bij het UM sports in Maastricht. Via een microfoon hoor je de stem van de wethouder: “We gaan beginnen met een warming up.” Al die honderden trimschoenen springen op en neer en rekken hun spieren. En dan, “drie, twee, een!!!” het startsignaal is gegeven. De honderden paren trimschoenen vertrekken in een snel tempo. Het geluid van trommelbands en juichende supporters hoor je luid. De run is van start.

Dit is het tweede jaar dat de Campusrun Maastricht, van 5 km, wordt georganiseerd. Dit jaar is het aantal deelnemers bijna verdubbeld naar ongeveer 500 deelnemers. Iris Rademakers, marketing en communicatie organisatie van dit jaar, zegt het volgende: “We hadden geen streven naar een bepaald bedrag voor de run. Wel wilden we meer mensen aan de startlijn krijgen dan vorig jaar. Dat is ons zeker gelukt, dus wij zijn nu al erg tevreden.’’

De run is georganiseerd om geld op te halen voor het Ronald McDonald Huis, een huis voor gezinsleden van de zieke kinderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis. De Campusrun vond plaats langs de Campus van Maastricht en dóór het Ronald McDonald Huis.

Bron: Campusrun Maastricht route

Jong en oud. Er zat geen leeftijd vast aan de run. Kinderen renden even enthousiast mee als de volwassenen en ieder op een eigen tempo. Of je nou wandelden of deed hardlopen er werd even hard voor je gejuicht. Toen de wandelaars en hardlopers de finish over kwamen werdt iedereens nummer en naam omgeroepen. Iedereen die had gedoneerd om mee te lopen werd geëerd. Na de finishlijn was een bijeenkomst van sportshirts met natte ruggen. De geur van zweet hing in de lucht. “Ik heb echt flink gezweet en stink nu wel, maar ik ben wel gelukkig. Zo gaaf dat ik deze 5 km run heb gedaan.” zegt een van de deelnemers met de zweetdruppels nog op haar voorhoofd.

Hoeveel er is opgehaald tijdens de loop is nog niet bekend, dat wordt bekend gemaakt over twee weken.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Recensie: Zusters zonder liefde; een indringende blik op vrouwelijk misbruik in de kerk

Mannelijk misbruik in de kerk wordt de afgelopen jaren...

Waarom Waalwijk geen vuurwerkverbod invoert

Tilburg, Eindhoven, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam hebben allemaal wel...

Populariteit alcoholvrij bier onder druk door belasting

Alcoholvrij bier wint razendsnel terrein in Nederland, en dat...

Kritiek op voorstel tot onvruchtbaarheid van wolven

De Tweede Kamer heeft recent de mogelijkheid besproken om...