Vertrouwen in Wilders neemt af in PVV-bolwerk Heerlen

Heerlen – Het vertrouwen in Geert Wilders en zijn partij lijkt in Heerlen af te nemen, dat blijkt uit een onderzoek van L1. De aanhoudende spanningen rondom de asielcrisis en het herhaaldelijk compromissen sluiten hebben geleid tot frustraties onder de aanhangers. 

Waar bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen bijna de helft van de stemgerechtigde in Heerlen op de PVV stemde, zou dat momenteel nog maar een op de vier zijn. Geert Wilders en zijn partij zitten in een spannende week, waarin onderhandelingen plaatsvinden over de asielcrisis. Deze wordt nu achter gesloten deuren besproken tussen de PVV en Nieuw Sociaal Contract (NSC), terwijl andere coalitiepartijen VVD en BBB tot vandaag buiten deze gesprekken werden gehouden.

De beloften van verandering en verbetering die Wilders en de PVV tijdens de campagne deden, worden door sommige inwoners als onvoldoende gezien. Anja Franssen (56), een PVV-stemmer van het eerste uur uit haar frustraties: “Het wordt tijd dat Wilders eens de plannen doorzet die hij heeft. We zijn bijna een jaar verder en wat heeft het ons gebracht? Helemaal niks, ja, de sluiting van ‘ons’ ziekenhuis.

Ook bij jongere aanhangers zoals Sven Reus (23) begint de twijfel toe te slaan. Sven is minder zeker of hij in de toekomst nog op de PVV zal stemmen: “Ik weet het niet meer met die PVV. Ze hebben ons van alles beloofd, maar we krijgen alleen maar inflatie en bezuinigingen terug.” Deze onvrede lijkt breder te leven, zoals blijkt uit de reacties op de berichten van Geert Wilders op X en Facebook. De kloof tussen de verwachtingen van kiezers en de politieke realiteit lijkt daarbij steeds groter te worden.

Tussen de aanhangers bevindt zich ook een groep die nog steeds hoopt op verandering, maar langzamerhand geduld begint te verliezen. Marc de Jong (45), die pas 4 jaar op de PVV stemt, probeert optimistisch te blijven: “Ik geloof nog steeds in Wilders, maar hij moet nu echt laten zien wat hij kan. Ik begrijp dat de onderhandelingen ingewikkeld zijn, maar de mensen hebben daden nodig, geen woorden meer.” 

De PVV is om een reactie gevraagd, maar tot op heden hebben zij niet op de vragen willen reageren.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Martin Garrix vijfde keer nummer 1 dj

DJ mag, een muziektijdschrift, roept Martin Garrix uit tot...

Verlenging van de Wbmgp roept vragen op

De Wet Bijzondere Maatregelen Grootstedelijke Problematiek (Wbmgp) wordt opnieuw...

Provincie Zeeland teleurgesteld: vier maanden geen treinen tussen Vlissingen en Goes in 2029

Staatssecretaris Jansen van Openbaar Vervoer en Milieu kondigde begin...

Drie generaties, één strijd: Het protest tegen de langstudeerboete

Onder de slogan “De groeten met je boete!” verzamelden...