Bijna 2000 kilo aan illegaal vuurwerk gevonden bij een Brabantse verkoper

NOORD-BRABANT- Op maandag 4 december heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport 1700 kilo aan vuurwerk in beslag genomen. De Brabantse verkoper was in het bezit van illegaal en niet gedocumenteerd vuurwerk. Het in beslag genomen vuurwerk is verplaatst naar een plaats van onderzoek.  

Naar aanleiding van een melding bij de ILT dat er illegaal vuurwerk uit België werd geïmporteerd, is de inspectie de verkoper gaan controleren. De inspecteurs vonden 100 kilo aan F3 vuurwerk in zijn bunker. F3 vuurwerk is sinds 1 december 2020 illegaal in Nederland, maar niet in België. Het F3 vuurwerk dat de verkoper in bezit had was ook niet voorzien van de verplichte classificatie sticker. Het overige vuurwerk dat gevonden werd in zijn bufferbewaarplaats was wel legaal, maar was ook niet voorzien van de wettelijk verplichte stickers.  

De ILT controleert of de regelgeving van de Europese pyro richtlijn en het vuurwerkbeleid wordt nageleefd. De inspectie houdt ook toezicht op de naleving van de meldingsplicht. Hiermee wil de ILT de veiligheid van de consument behouden. Door het hele jaar worden controles door de ILT uitgevoerd. Deze controles worden uitgevoerd bij de grens, importeurs, havens en verkooppunten.  

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...

Eindhoven lanceert ‘Stop Intimidatie’-app om straatintimidatie aan te pakken

Straatintimidatie is een probleem dat wereldwijd voorkomt en vooral...