Kampioen Divisie noemen. In een uitverkochte Vliert wonnen de Bosschenaren
met 1-0 van FC Emmen, terwijl de concurrenten Helmond sport en Excelsior
punten lieten liggen voor de race om de eerste plek
.

Beide teams begonnen slordig aan de wedstrijd. De eerste serieuze kans was voor FC Den
Bosch. In de negende minuut kon spits Törles Knöll de iets te scherp aangesneden voorzet
van Byron Burgering net niet binnenglijden. Twee minuten later waren de Emmenaren aan
zet. De bal kwam na een ingestudeerde corner op de rand van de zestien voor de voeten
van Torben Rhein, die zijn inzet maar net naast zag gaan.

Nog geen minuut later was daar al het antwoord van Den Bosch. Na een teruggetrokken voorzet van Burgering op Danzell Gravenberch, belandde zijn geblokte schot via de kluts voor de voeten van Knöll, die zijn inzet van de lijn afgehaald zag worden door Mike te Wierik. De rebound was ook niet bestemt voor de spits van Den Bosch, ditmaal stond de doelman van Emmen een tegentreffer in de weg.

Strafschop
Na iets langer dan een kwartier kreeg Mees Laros de bal van Gravenberch aangespeeld, die
Niek de Groot door middel van een steekbal, het strafschopgebied in stak. Wagner moest aan de noodrem trekken en haalde de Groot neer in het strafschopgebied. Penalty voor Den Bosch. Knöll mocht vanaf 11 meter aanleggen voor de 1-0 en schoot, de bal snoeihard via de onderkant van de lat in het doel. Na twee eerdere gemiste kansen was het nu wel raak en was de derde goal van dit seizoen een feit voor hem. Na de goal was Emmen aan zet, maar de ploeg van FC Emmen-trainer Robin Peter wist het vele balbezit niet om te zetten in kansen. Na zes extra toegevoegde speelminuten floot scheidsrechter van de Graaf voor het einde van de eerste helft.

Vermakelijke tweede helft
Het eerste echte wapenfeit van Emmen was pas in de 51e minuut een feit. Linksbuiten Nsona dribbelde naar binnen en schoot de bal richting de rechterbovenhoek. Keeper Mees Bakker moest zich strekken om deze bal uit het doel te houden. Nog geen minuut later was Den Bosch alweer gevaarlijk. Na een snellopende aanval komt de bal voor de voeten van Byron Burgering terecht, die kruislinks voor zijn tegenstander Nunumete sneed. Dit resulteerde in een vrije trap op de rand van de zestien voor Den Bosch. Burgering nam de vrije trap voor zijn rekening en schoot de bal richting de rechterbovenhoek, maar de keeper van Emmen kon de bal nog maar net overtikken.

Het elftal van FC Den Bosch-trainer David Nascimento bleef de druk op Emmen hooghouden. De ploeg uit Drenthe kwam maar niet door de defensie van de Bosschenaren, terwijl zij juist opzoek waren naar de bevrijdende 2-0. Burgering was hier opnieuw dichtbij. De rechtsbuiten kreeg na een vlot lopende counter de bal voor zijn favoriete linkervoet en schampte met zijn bal de bovenkant van de lat.

Zenuwslopende slotfase
De laatste tien minuten waren ingegaan en Den Bosch-doelman Bakker moest na een ongelukkige landing het veld verlaten. Net als vorige week tegen ADO mocht de 17-jarige Tjebbe Bijlsma laten zien wat hij in huis had en dat deed hij. In de allerlaatste minuut kreeg FC Emmen nog een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker. Een voorzet vanaf de linkerkant van het veld, belandde op het hoofd van Pascal Mulder. De bal leek richting de rechteronderhoek binnen te vallen, maar daar was de reddende engel Bijlsma, die de bal maar net uit de goal wist te tikken. De tegenaanval die hieruit volgde was niet besteed aan invaller Acheffay. Kort hierna floot van de Graaf voor het einde van de wedstrijd. Een oorverdovend gejuich kwam van de tribunes af, want FC Den Bosch is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Verliezende concurrenten
Nadat het laatste fluitsignaal klonk, was duidelijk dat FC Den Bosch de koppositie veroverd, doordat Helmond sport in de slotfase met 2-3 had verloren van Volendam en Excelsior een 0-2 voorsprong had weggeven tegen FC Dordrecht, waardoor die wedstrijd in 2-2 eindige. Hierdoor passeerde FC Den Bosch beide clubs op de ranglijst.

De club heeft bijna 6 jaar moeten wachten voordat zij weer bovenaan stonden in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste keer dat dit gebeurde dateert in december 2018. Een wereldprestatie, want vorig jaar eindigde Den Bosch op de negentiende plek.