Geen extra handhaving tijdens jaarwisseling in Tilburg na inlassen afsteekverbod

Voor de Tilburgers is het vast niet onopgemerkt gebleven, maar sinds dit jaar geldt er een afsteekverbod voor vuurwerk in de stad. Ook in Eindhoven, Arnhem en Amersfoort is sinds dit jaar deze regel van kracht. Een afsteekverbod houdt concreet in dat je wel consumentenvuurwerk mag kopen, maar niet mag afsteken. Maar hoe zit het met de handhaving tijdens de jaarwisselingsavond?

Onder Tilburgse studenten zijn de meningen over het afsteekverbod van vuurwerk grotendeels eensgezind, zo blijkt uit een enquête die door 38 respondenten is ingevuld. Over het algemeen zijn de studenten het erover eens dat een afsteekverbod in Tilburg op zijn plaats is. Desondanks geven sommigen aan dat het vuurwerk bijdraagt aan een gezellige sfeer tijdens de jaarwisseling.

Alternatief

Een veelgenoemd alternatief voor het afsteekverbod in Tilburg is een vuurwerkshow. Deze mogelijkheid is al bij vier jaarwisselingsshows in gebruik. De meeste respondenten zijn van mening dat dit een positieve bijdrage levert aan het vieren van nieuwjaar. Irma Galama, bestuursadviseur communicatie van burgemeester Theo Weterings van Gemeente Tilburg, bevestigt dit standpunt: “Naast de vier jaarwisselingsshows zijn er ook zeventien alternatieven in de stad gericht op het bevorderen van een samenhorigheidsgevoel tijdens die avond.”

Handhaving

“Zoals elk jaar worden er voor de jaarwisseling zogenoemde beleidsuitgangspunten gedefinieerd”, vertelt Galama. Op de vraag of extra handhaving wordt ingezet tijdens de jaarwisseling was het antwoord al snel: ‘’Nee, inwoners kunnen een boete krijgen als ze op heterdaad betrapt worden op het afsteken van vuurwerk.” Voor de fanatieke afsteker wordt het dus belangrijk om zich bewust te maken van de risico’s die er boven het hoofd hangen, waaronder een minimale boete van 100 euro.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55