K-pop zangeres Karina beëindigt relatie na kritiek van fans

Publicatiedatum:

In de K-popindustrie zijn artiesten vaak terughoudend als het gaat om hun privéleven. Als artiesten het wel delen, dan komen daar vaak (negatieve) reacties op. Zo beëindigde de zangeres Karina haar relatie naar aanleiding van kritiek van fans.  

Zuid-Koreaanse artiesten als Karina, maar ook BTS en Blackpink zijn grote spelers in de muziekindustrie wereldwijd. Met de muziekstijl K-pop, oftewel Korean pop. Het is een mix van verschillende stijlen, zoals hiphop- en popmuziek. Managers spelen een rol bij het leven van K-popsterren, volgens de Nederlandse K-pop-songwriter Jan Baars. ,,Het heeft te maken met het feit dat managers het leuk vinden dat fans het idee hebben dat ze misschien ooit een relatie kunnen krijgen met zo’n idool. Want ze zijn nog beschikbaar.”

Zo heeft een deel van de fans van zangeres Karina, haar beschuldigt van ‘verraad’. Toen ze aankondigde een relatie te hebben met een Zuid-Koreaanse acteur. Sommige fans waren zo boos dat ze met een vrachtwagen naar het kantoor van haar management reden. Met de boodschap: ‘Is de liefde van fans niet voldoende?’ Daarnaast hoort dit hard werken en opofferen bij de Zuid-Koreaanse cultuur en denkbeeld. ,,Iedereen werkt daar super hard. Het is heel normaal om veel te eisen van je werknemers.”

Volgens Baars zijn mensen buiten Zuid-Korea sneller geneigd om te oordelen. Zij gaan er dan van uit dat de Zuid-Koreaanse een verkeerde cultuur is. Omdat het anders is hoe westerse landen het organiseren. Het hard werken in de muziekindustrie is gecombineerd met langdurende contracten, van soms zes tot acht jaar lang. ,,Er wordt heel veel geïnvesteerd in zo’n talent. Op een gegeven moment moet die investering uitkomen”, aldus Baars.

Uitgelichte foto: EPA/THIBAULT CAMUS/POOL MAXPPP OUT

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...