KNVB-droom Zwaluw VFC in duigen na verloren wedstrijd tegen FC Rijnvogels ,’ [RS1] het was een mooie reis’

Ruim 1000 bezoekers verzamelden gisteren in Vught bij het clubhuis van Zwaluw VFC. Zou hun club uit de tweede klasse sterk genoeg zijn voor derde divisionist FC Rijnvogels uit Katwijk? Na een goede eerste helft moest Zwaluw VFC toch zijn meerdere erkennen en werd het uiteindelijk 1-4.

Na de stunt tegen vierde divisionist EVV Echt begin deze maand waren de Vughtse spelers vastberaden zichzelf weer te laten zien. Een aanvallende start leverde hen na elf minuten de 1-0 op. Kay Huijgens was de man die met de bal het net van de Rijnvogels kon vinden. Fans en toeschouwers van Zwaluw VFC konden hun ogen niet geloven: “gaan ze het dan echt weer flikken?”

De eerste 30 minuten was Zwaluw VFC verassend de sterkste en creatiefste ploeg van de wedstrijd. FC Rijnvogels kon een lang half uur niet tot een echte kans komen. Tot de club uit Katwijk in de 36e minuut toch de bal tussen de palen kon mikken. Maxim van der Meer scoorde een onhoudbare bal die voor vreugde zorgde bij de supporters uit Katwijk.

Penalty

Na een sterke eerste helft gespeeld te hebben, vallen de spelers van Zwaluw VFC in de tweede helft compleet terug. In de 48e minuut zorgt een onhandig handsballetje voor een penalty tegen. De keeper houdt het eerste schot tegen, maar de rebound vliegt er daarna toch in en zo komt FC Rijnvogels op voorsprong. Het verschil tussen tweede klasse en derde divisie wordt naarmate de wedstrijd vordert steeds duidelijker. De Vughtse club krijgt in de 70e minuut nog een wereldkans die er net niet ingaat en daarna is het voor hen voorbij. Twee extra goals voor de Rijnvogels zorgen uiteindelijk voor een nederlaag van 1-4.

Opluchting en trots

Na de wedstrijd hangt er een sfeer van opluchting en trots. “Aan de ene kant ben je echt trots op de jongens dat ze al zo ver zijn gekomen, maar aan de andere kant wilde je vandaag echt niet met 8-0 naar huis toe gaan. De spanning zat er daarom echt flink in voor de wedstrijd,” vertelt een supporter. De fans van Zwaluw VFC zijn allesbehalve teleurgesteld in hun club: ‘De eerste helft was echt fantastisch om te zien, we hebben onszelf echt op de kaart gezet. Volgend jaar gaan we het gewoon weer proberen!’

Vuurwerk en rook op het veld vlak voor het begin van de wedstrijd

Vuurwerk

Helemaal vlekkeloos verliep de wedstrijd niet. Zwaluw VFC liet op hun website weten streng op te zullen treden tegen mensen die vuurwerk af zouden steken. Ondanks de waarschuwende berichtgeving werd er vlak voor de wedstrijd toch het nodige vuurwerk afgestoken. De rook die vrijkwam zorgde ervoor dat de spelers een paar minuten geen hand voor oog konden zien. De wedstrijd begon daarom ook een aantal minuten later dan gepland.