Nieuwe Pink Ribbon Armband: “Door het hele land meer aandacht voor borstkanker”

Publicatiedatum:

De nieuwe Pink Ribbon Armband is te koop in alle deelnemende winkels, waaronder DA, Albert Heijn en Bruna. KWF Kankerbestrijding zegt dat met het dragen en kopen van deze armband je mensen steunt met borstkanker. Door deze actie is er in het hele land meer aandacht voor Pink Ribbon en borstkanker.

“De armband is in veel winkels te koop, waardoor er door het hele land meer aandacht is voor borstkanker en Pink Ribbon. Door de armband te kopen en te dragen laat je zien dat je mensen met borstkanker steunt”, vertelt woordvoerder van KWF Kankerbestrijding. Bij elke armband die verkocht wordt gaat er €4,26 naar Pink Ribbon. “Wij zijn heel dankbaar dat er per armband geld naar Pink Ribbon gaat. Deze opbrengst is onderdeel van de totale inkomsten, die ook bestaan uit andere donaties, waarmee we belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker kunnen financieren.”

Meerdere acties en donaties

Naast de armbanden organiseert Pink Ribbon ook een Dam tot Dam Wandeltocht in Amsterdam waarbij de opbrengsten ook gaan naar Borstkankervereniging Nederland. De jaaropbrengst van Pink Ribbon in 2022 was in totaal 3 miljoen. Dit is te danken aan verschillende donaties, evenementen en verkoopacties. Dit jaar hoopt KWF Kankerbestrijding weer op een mooie opbrengst.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...