Scholz en Rutte blijven solidair met Oekraïne

Publicatiedatum:

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz en demissionair minister-president Mark Rutte beloven Oekraïne financieel en met wapenleveringen te blijven steunen. Dat zeiden Rutte en Scholz maandagmiddag tegen journalisten tijdens een ontmoeting in Berlijn. Eind deze week start de Europese top. Dan gaat het ook over de oorlog in Oekraïne en het conflict in Israël en de Gazastrook.

Rutte vindt het van “groot belang” dat het land kan “blijven rekenen op onze steun”. Scholz herhaalde nog eens dat Oekraïne ook in de toekomst op hulp kan blijven rekenen “Tegen de Russische agressor”.

De steun voor Oekraïne staat steeds meer ter discussie. Het Amerikaanse parlement is verdeeld over een nieuw steunpakket. Een pakket van 106 miljard dollar, bijna 100 miljoen euro, komt vooralsnog niet door het Congres. Maandag bezoekt de Oekraïense leider Zelensky Washington om te praten over de militaire steun.

Nederland heeft aangekondigd om Oekraïne in 2024 met 2,5 miljard euro te steunen. Dit zal het vierde steunpakket zijn sinds de oorlog begonnen is. Nederland hoopt hiermee bij te dragen aan onder andere herstel en wederopbouw.

+ berichten
+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...