Het horecapunt in MindLabs heeft een nieuwe uitbater gevonden. Smeer ‘m verzorgt voortaan lunch en snacks voor de studenten en andere mensen in het gebouw in de Spoorzone. Het bedrijf laat weten dat deze periode als een overgangsperiode geldt en dat ze. ‘Het is voor ons een overbruggingsperiode’, laat eigenarese Martine van Leeuwen weten. Vanaf september willen ze hun volledige zaak in de MindLabs vestigen. De vorige uitbater, het StadsCafé LocHal, kon op veel kritiek van studenten op de prijzen rekenen
Nu in het horecapunt in MindLabs een nieuwe uitbater zit, betekent dat ook een nieuw assortiment. Zo staat er onder andere een een ham & kaas tosti, met de naam ‘studententosti’ op de kaart, maar ook bijvoorbeeld een focaccia brie.
Vanuit studenten van Fontys Journalistiek, die gevestigd zijn in MindLabs, is er veel kritiek op de prijzen. Na een korte steekproef onder studenten blijkt dat veel studenten de prijzen nog steeds aan de hoge kant vinden, zeker de broodjes. Zo kost de ‘De studententosti’, 4euro en een focaccia brie 10 euro.Een reactie van een student: ‘Smeer ‘m mag studenten hier meer in tegemoet komen en meer kijken naar de studenten die hier op school zitten.’
‘We zijn niet prijzig, we zijn heel goedkoop voor horecabegrippen. Voor kantinebegrippen zijn we misschien wel duur, maar een kantine is gewoonweg niet haalbaar, hoe teleurstellend ook voor de studenten’, zegt Van Leeuwen. Ook zegt ze dat er tijdens de bouw van MindLabs door de VvE voor gekozen is geen kantine te plaatsen. Het horecapunt heeft immers geen keukengedeelte. Hierdoor moeten bijv. broodjes afgebakken worden in de keuken in de LocHal, wat ook extra kosten met zich meebrengt. Op vragen over deze keuze wilde de Fontys niet reageren. Wel laat Fontys het volgende weten: Smeer ‘m wil beter in kunnen spelen op de vragen die vanuit de bewoners gesteld worden en ze werken volledig voor eigen risico in MindLabs.
Ook laat van Leeuwen weten er niet alleen voor de studenten te zitten. ‘We willen er wel voor ze zijn. Maar naast de Fontys, de universiteit en het MBO zitten er natuurlijk ook nog heel veel bedrijven boven. En voor hen is het punt ook bedoeld.’
Volgens Van Leeuwen is de periode van januari tot september een soort overgangsperiode. ‘Vanaf september gaan wij met de lunchzaak verhuizen naar MindLabs. We wilden het horecapunt in MindLabs niet leeg laten staan dus hebben we het nu zo opgelost.’ Ook mag het horecapunt, zeker vanaf september, geen kantine meer genoemd worden volgens Van Leeuwen. ‘De lunchzaak die we nu hier hebben, willen we in de MindLabs gaan plaatsen. We gaan het nog wat gezelliger aankleden en er komen wat tafels bij. Ook gaan we echt bedienen, maar je kan er nog steeds afhalen.’