Van ’t Schip en zijn Ajax nemen het op tegen het sterke Aston Villa

Ajax speelde afgelopen woensdag in de achtste finale van de Europa Conference League tegen het grote Aston Villa. Het zal voor Van ’t Schip en zijn Ajax geen gemakkelijke wedstrijd worden tegen de nummer vier uit de Premier League.

Om 18.45 trapte Ajax af tegen het ijzersterke Aston Villa. ‘Er heerst een gespannen maar goede sfeer in de Johan Cruijff Arena. Zo heb ik het allang niet meer gezien’, verteld Ajax fan Sem Risamasu die iedere Ajaxwedstrijd aanwezig is.

Na een foutje van Mannsverk in de vijfde minuut krijgt de topspits van Aston Villa, Diaby, al snel de eerste grote kans van de wedstijd. Deze poging wordt gestopt door de Duitse doelman Ramaj. Ajax en Aston Villa creëren meerdere kansen maar weten ze niet af te maken. Na 34 minuten krijgt Ajax zijn eerste grote kans op een doelpunt. Na een goede actie en pass van de 18-jarige Hato komt Brobbey 1 op 1 met de Argentijnse doelman Martinez, de bal eindigt in het zijnet.

Ajax begint sterk aan de tweede helft, ze spelen aanvallend en hebben veel balbezit. Aston Villa lijkt genoegen te nemen met gelijkspel en speelt erg terughoudend. Ook keeper Martinez treuzelt bij ieder dood spelmoment. “De fans haten hem ook echt, hij werd steeds uitgefloten”, verteld Risamasu. De grootste kans van de wedstrijd begint en eindigt bij Ajax middenvelder Kenneth Tayler. Na een mooi een-tweetje met Sosa schiet Tayler een mooie kans in de handen van Martinez.

In de 82e minuut krijgt Ajaxspits Akpom een grote kans maar wordt naar de grond getrokken door de Britse Konsa. Dit levert Konsa een rode kaart op. Ajax creeert nog een paar kansen maar weet niet te scoren. Na 90 minuten zonder doelpunten eindigt het duel in 0-0. Ajax zal volgende week donderdag op bezoek in Birmingham moeten winnen om door te kunnen naar de volgende ronde van de Conference League.