Ballet wordt steeds populairder onder de jongeren

Publicatiedatum:

Het bezoeken van nationale ballet voorstellingen wordt steeds populairder onder de jongeren. Het aantal kaarthouders jonger dan 35 jaar is aanzienlijk gestegen, met een indrukwekkende toename van 27 procent ten opzichte van voorgaande jaren.  Hiernaast schrijven steeds meer mensen zich in voor ballet academies, deze groei is het getuigen dat veel mensen deze droom najagen.

Bij de Nationale Balletacademie op de Academische Hogeschool voor de Kunsten merken ze een toename in het aantal inschrijvingen. Vooral na de coronaperiode merken ze een stijgende lijn in de interesse voor het vak. “Tijdens corona zaten we in een dipje” vertelt Wendy Tadrous-Paulusma, onderwijsondersteuner op de Academische Hogeschool voor de Kunsten. Praktische opleidingen waren namelijk onmogelijk in deze periode. Er werd nauwelijks voor praktische opleidingen gekozen omdat je de lessen niet kon bijwonen in verband met de lockdown. De beperkingen en gezondheidsmaatregelen dwongen veel onderwijsinstellingen om over te schakelen naar online les en is vooral voor een dans opleiding niet te hanteren. Daarom zijn ze bij de Academische Hogeschool voor de Kunsten blij dat er zich weer veel enthousiaste studenten aanmelden. Echter ziet Wendy geen stijging in aanmeldingen nadat het nieuws naar buiten kwam over de groeiende populariteit onder jongeren voor ballet. “Ballet is en blijft een mooi vak, we vinden het fantastisch om te zien dat het meer geliefd wordt”, vult Wendy Tadrous-Paulusma eraan toe.

“Wat de precieze aantallen zijn weet ik niet zo goed” vertelt Sterre Godding tweedejaars student op de Fontys Academy of the Arts. Op middelbare scholen waar ze lesgeeft, constateert ze dat steeds meer leerlingen in de loop der jaren aangeven dat ze zich hebben aangemeld voor een dansopleiding, dus daar ziet ze zeker een groei. “Bij mij op school weet ik dat er elk jaar nog wel duizenden aanmeldingen per jaar zijn.”

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...