Overlast in winkelstraat Den Bosch door fietsers

‘s-Hertogenbosch – In het centrum van Den Bosch is het op de markt en de Hinthamerstraat toegestaan om te fietsen door de winkelstraat en de markt. Ook als het midden op de dag is en er veel mensen aan het winkelen zijn. Den Bosch is hier uniek in. Is dit handig of ontstaan er hierdoor gevaarlijke situaties?

Als het aan de shoppende bewoners ligt is het antwoord vrij duidelijk. Van de 43 ondervraagde geeft 63 procent aan regelmatig overlast te hebben van de fietsers in de binnenstad. Minder dan 3 procent van de ondervraagde geeft aan helemaal geen last te hebben.

Volgens bewoners van de straat zou het de bedoeling zijn dat je alleen op de bruine tegels in het midden mag fietsen en dat de grijze ‘stoep’ ernaast voor de voetgangers is. Echter staat dit niet aangegeven. Wel staat er bij de ingang van de straat een bord die vermeld dat het gaat om een woonerf.

Volgens het Brabants Dagblad is Noord-Brabant dan ook de provincie met de meeste dodelijke fietsongelukken. Een persvoorlichter van de gemeente Den Bosch heeft gereageerd op vragen van Indebuurt over het fietsen in de Hinthamerstraat. ‘Carlos van der Borg, persvoorlichter van de gemeente: “In de binnenstad mag overal gefietst worden. Ook over de Hinthamerstraat (of Hinthamerpromenade). Vroeger mocht je na 12 uur niet over de promenade fietsen.”’

Toch is niet iedereen ontevreden. Zo geeft een bewoonster van de binnenstad aan: ‘Ik vind het heerlijk, zo kan ik heel makkelijk even snel naar de winkel. Dit zou op meer plekken zo moeten zijn’.

Om uit te zoeken waar dit besluit vandaan komt en of dit echt zo gevaarlijk en/of onprettig is als de meeste winkelaars aangeven gaan we de komende week op pad voor de videoreportage.

(Koen & Floris; GR6) 17-5-2023

(Bron foto: Google)

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...