Deze initiatieven maken het verschil voor Serious Request

NIJMEGEN- Jezelf opsluiten, lasergamen of een ijskoud bad trotseren: overal in het land komen mensen in actie voor 3FM Serious Request. Met een gezamenlijk doel voor ogen proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS. Hier een overzicht met regionale acties voor het goede doel.

Dit jaar staat het Glazen Huis van Serious Request van 17 december tot 24 december op de Grote Markt in Nijmegen. 3FM dj’s, Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman zamelen geld in voor de strijd tegen de ziekte ALS. Bij deze slopende ziekte vallen de spieren één voor één uit waaraan mensen uiteindelijk overlijden. Er is meer onderzoek nodig naar deze ziekte. Daarom is het van groot belang om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek.

‘Lock me out!’

De Nijmeegse duikvereniging De Kaaiman geeft een eigen draai aan de ‘Lock me out!’ actie van Stichting ALS, waarbij je je op een bijzondere locatie opsluit. De duikers hebben een opmerkelijke plek gekozen: zij sluiten zichzelf namelijk op 15 meter diepte in een eigen ‘glazen onderwaterhuis’ op. Hier spelen ze in estafettevorm een escaperoom. De actie vindt plaats op zondag 17 december bij recreatieplas de Berendonck.

Het uitzendbureau ASA Talent zet zich op zondag 17 december, 24 uur lang in voor Serious Request. Negen medewerkers sluiten zich 24 uur op zonder slaap in het centraal gelegen kantoorpand in Nijmegen. Met een divers programma van een bingo met geweldige prijzen tot aan Silent Disco proberen zij niet alleen geld in te zamelen, maar ook bewustzijn te creëren voor deze verwoestende ziekte. Voor een kleine donatie kun je meedoen aan deze activiteiten. 

Lasergamen tussen boekenkasten

Ook de Bibliotheek Gelderland Zuid zet zich in voor het gezamenlijke doel en organiseert een ‘lasergame’-toernooi in bibliotheek Mariënburg. Op dinsdagavond 19 december kunnen bezoekers vanaf 19.00 uur een unieke ervaring beleven: lasergamen tussen boekenkasten. Je vormt dan een team van vijf personen en speelt drie rondes van ongeveer 10 minuten.

Er zijn groepstickets beschikbaar voor 50 euro, waarbij vijf personen kunnen deelnemen. Daarnaast zijn er individuele tickets verkrijgbaar voor 12,50 euro per stuk. Individuen met een los ticket worden samengevoegd tot teams. De volledige opbrengst gaat naar Stichting ALS.

IJsbad trotseren

Durf jij deze ijskoude challenge aan te gaan voor het goede doel? Op 17 en 20 december heb je de kans om een ijsbad te trotseren op de ijsbaan bij Triavium. Voordat je het ijsbad induikt, ontvang je een korte ademhalingscursus. Zo leer je hoe belangrijk je ademhaling is tijdens deze uitdaging. De kosten voor deze unieke ervaring zijn 40 euro en gaan geheel naar Serious Request.

Medewerkers, vrijwilligers en patiënten van het herstelcentrum Dekkerswald in Groesbeek organiseren verschillende activiteiten om geld in te zamelen. Als afsluiting van deze inzamelingsactie is er op woensdag 20 december een kerstmarkt. Een groot feest met live muziek, kraampjes, glühwein en warme chocolademelk. Donaties kunnen op de markt contant betaald worden.

Tackelen maar

Tentamens, stress, geldproblemen: al je frustraties eruit beuken? Op maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 december kan dat. Wesley Robijns, student Communicatie aan de HAN in Nijmegen, vangt deze dagen alle klappen op voor Stichting ALS. Doneer een paar euro, schrijf je frustraties op een post-it, plak ze op het stootkussen en tackelen maar.

Wil je op een laagdrempelige manier ook een steentje bijdragen voor onderzoek naar de ziekte ALS? Verzamel lege flessen en blikjes. Van 17 tot 24 december kunnen deze ingeleverd worden bij het verzamelpunt vlak bij Het Glazen Huis op de Grote Markt. Statiegeld Nederland verdubbelt de opbrengst van elk ingeleverd flesje of blikje. Een andere manier is natuurlijk je favoriete plaatje aanvragen.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark

Rammstein veroverd Nijmegen met explosief concert in het Goffertpark.

EK-voetbal is een droom voor gokkende jongeren

Het EK-voetbal is weer gaande en daarmee worden wetjes...
00:24:55