Gevonden voorwerpen in de trein: van sjoelbak tot knuffelreünie

UTRECHT- Dit jaar blijken treinreizigers steeds vaker hun sporen achter te laten. Ondanks een daling van 15 procent in het aantal treinreizigers ten opzichte van vorig jaar, heeft de Nederlandse Spoorwegen (NS) maar liefst 62.000 gevonden voorwerpen geregistreerd, zo blijkt uit recent vrijgegeven cijfers.

Opmerkelijk genoeg is dit aantal vergelijkbaar met de bevindingen in 2019, zelfs met minder passagiers. De top vijf van meest gevonden items omvat sleutels, tassen en koffers, jassen, koptelefoons en portemonnees. Naast deze alledaagse spullen, hebben enkele opvallende voorwerpen dit jaar de aandacht getrokken, waaronder een sjoelbak, een tuinset, een luxe koffiemachine en zelfs een grote hondenbench.

Te midden van deze diverse verzameling verloren schatten heeft de NS ook dit jaar een extra actie op touw gezet: de week van de verloren Knuffel. Met deze week wil de NS knuffels herenigen met hun eigenaren, in de hoop dat ze samen de komende feestdagen kunnen doorbrengen. Knuffels zoals Eddie de Eend, Kibby het Konijn, Beertje Paddington en Gigi de Giraf zijn momenteel op zoek naar hun rechtmatige eigenaar. Terwijl de NS blijft zorgen voor de verloren eigendommen, hopen ze met de knuffelreünie een extra dosis warmte en geluk te brengen tijdens de feestdagen.

De NS zegt dat het slim is om direct melding te maken van een verloren voorwerp zodat zij zo snel mogelijk opzoek kunnen naar het voorwerp. Zij zeggen dat binnen de eerste 48 uur de kans het grootst is dat het voorwerp ook daadwerkelijk wordt gevonden.

Bron foto’s: NS

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...