Dodental overstromingen Libië loopt fors op, bergen van lichamen begonnen

Bron: Stilstaand shot uit video X van @AGomati

TRIPOLI (ANP/AFP/RTR) – Het aantal slachtoffers dat is gevallen door de overstromingen in Libië is opgelopen naar 2000. Dit meldde de premier van de Oost-Libische regering gisteren. De exacte cijfers zijn er echter nog niet, meldt minister Hichem Chkiouat van burgerluchtvaart. 

In de stad Derna, in het oosten van Libië, is de schade groot. “Het is rampzalig. Er liggen overal lichamen.” zei de Minister tegen persbureau Reuters in een telefoongesprek. Ook sprak de minister zijn verwachting uit over het aantal slachtoffers: “heel, heel hoog.” De hulpdiensten die nu in Libië aanwezig zijn kunnen het aantal slachtoffers dat premier Osama Hamada noemde ook niet bevestigen

Libië is zwaar getroffen door storm Daniël. Deze storm is al een tijd actief rond het Middellandse Zeegebied. De storm trekt nu door richting het westen van Egypte, meldt het EMA. Het EMA is de meteorologische autoriteit in Egypte. Ze meldden dat de storm in kracht is afgenomen.

De Europese Unie staat ook klaar om hulp aan Libië aan te bieden, zei EU-Buitenlandchef Josep Borrell op X. Olaf Scholz, de bondskanselier van Duitsland, gaf ook aan dat Duitsland samen met internationale partners Libië kan ondersteunen. Turkije gaf gisteren al aan hulp naar Libië te sturen.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...