Tekort aan tickets dwingt Nederlandse Taylor Swift fans naar het buitenland

Afgelopen weken reisden honderden Nederlanders door heel Europa voor Taylor Swifts ‘Eras Tour’ concerten, afgelopen weekend was Edinburgh aan de beurt. Op Schiphol liepen tientallen fans gehuld in Swift-merchandise, aangezien velen de grens over moesten vanwege het tekort aan tickets voor de Nederlandse shows.

Het was een uitdaging om kaartjes te bemachtigen voor Taylor Swifts concerten in Nederland. Binnen enkele minuten waren de tickets uitverkocht, wat bij vele fans tot grote frustratie leidde. Deze uitverkochte shows hebben een ware stroom Nederlandse fans naar het buitenland op gang gebracht, waarbij Edinburgh een populaire bestemming is geworden.

“Het was een enorme teleurstelling toen ik geen kaartjes kon krijgen voor de shows in Nederland,” zegt de 23-jarige Hanna uit Utrecht. “Toen ik hoorde dat er nog tickets beschikbaar waren voor Edinburgh, heb ik meteen geboekt.”

De 27-jarige Sophie uit Amsterdam deelt een vergelijkbaar verhaal; zij heeft zelfs tickets voor twee shows in de Schotse stad: “Ik had nooit gedacht dat ik naar het buitenland zou moeten reizen om Taylor Swift live te zien, maar hier ben ik dan. Ik volg Taylor al sinds mijn dertiende, maar ben nog nooit naar een van haar concerten geweest. Dit wilde ik voor geen goud missen.”

Impact op hotels en lokale bedrijven

De massale reisdrang van internationale Swifties heeft een zienbare impact op de hotelindustrie en lokale bedrijven in Edinburgh. Hotels en hostels zijn volledig uitverkocht op boeking sites zoals booking.com, en lokale winkels spelen in op de komst van de fans. “We zien een enorme stijging in boekingen rond grote evenementen zoals de concerten van Taylor Swift,” zegt een manager van hostel Code Pod, in Edinburgh. “Onze kamers waren binnen een paar dagen volgeboekt nadat de concertdata bekend werden gemaakt. De stad profiteert enorm van de toestroom van fans.”

Afgelopen weekend stond Taylor Swift centraal in Edinburgh. Lokale winkels, hotels en hostels hadden zich volledig ondergedompeld in het Taylor Swift-thema. Winkels en restaurants waren versierd met Swifts iconische symbolen en songteksten, en verschillende evenementen en workshops werden georganiseerd om de fans te verwelkomen. “Er zijn winkels die speciale Taylor Swift-koekjes en -drankjes verkopen, en er worden workshops georganiseerd waar je je eigen vriendschapsarmbandjes kunt maken.” verteld Hanna.

Unieke kans

Volgens Taylor Swift-expert en medeauteur van het essaybundel T.S., Nola Zagers, is naar het buitenland reizen voor concerten van Taylor Swift vaak noodzakelijk omdat tickets in eigen land moeilijk te verkrijgen zijn. De snelle uitverkoop van tickets is te danken aan verschillende factoren. “Taylor Swift is een van de grootste artiesten ter wereld. Het systeem waarbij fans zich moeten registreren om kans te maken op tickets, creëert een gevoel van urgentie en competitie.”  legt Zagers uit.

Europese fans zijn extra gemotiveerd om te reizen, omdat Swift niet vaak in Europa optreedt. “Met de tour van 3,5 uur doet ze een uitgebreide rondgang door Europa, waardoor fans het gevoel hebben dat ze deze zeldzame gelegenheid moeten benutten.” Ook komende weken zullen Nederlandse fans afreizen naar steden als Liverpool en Londen voor de volgende haltes van haar tournee.

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...