Haagse Godfather Piet S. veroordeeld tot 17 jaar cel: ‘Eindbaas’ van wereldwijd drugsnetwerk

Publicatiedatum:

Jarenlang wist hij onder de radar te blijven, tot het jaar 2020. Piet S. (66), ook wel bekend als de ‘Haagse Godfather’, krijgt vanuit de rechtbank in Den Haag 17 jaar celstraf opgelegd. De man stond terecht voor drugshandel en het witwassen van geld wat hij daarmee verdiende.  

Het Openbaar Ministerie eiste eind mei 16 jaar cel tegen hem, maar heeft 17 jaar gekregen. De rechtbank ziet hem, net als het Openbaar Ministerie, als de ‘eindbaas’ van een wereldwijd drugsnetwerk. 

Volgens justitie zou S. een belangrijke rol hebben gehad in zowel de ontvangst- als verstuurkant van drugshandel. Het gaat hierbij om invoering- en voorbereidingshandelingen van ‘alle soorten drugs’, waaronder 4.600 kilo cocaïne en een groot aantal hasj. Ook zou Piet S. volgens het Openbaar Ministerie betrokken zijn bij de illegale goksite ‘Edobet’. Dit deed hij niet alleen, maar met zijn zoon Freddy S.  

Onderzoek  

De uitspraak is onderdeel van strafzaak Taxus, ook wel ‘megazaak’ genoemd. Er worden 35 personen voor de rechter gebracht, waaronder Piet S. De strafeisen die al zijn uitgedeeld aan een groot deel van deze mensen varieerden van 8 maanden tot 11 jaar.  

In 2016 werd het onderzoek naar verdachte Piet S. geopend. Het bewijs bestaat vooral uit ontsleutelde berichten en afgeluisterde gesprekken. Naar eigen zeggen was S. Niet bezig met drugshandel, maar opereerde hij als een soort scheidsrechter voor criminele groepen, vertelt S. tijdens de zittingen. Daarnaast zei de advocaat van de verdachte dat de woorden niet in daden zijn omgezet en vraagt zich af hoe serieus men de berichten moet nemen.  

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...