Winkelcentrum de Westermarkt in Tilburg heeft verschillende visboeren en specialisten zien komen en gaan. Een maand geleden is Wilbert van den Boogaart ingetrokken in het pand waar zijn voorgangers het bij hebben neergelegd. Hierbij hingen er toch wel wat speculaties rondom het winkelcentrum in West, want hoezo zou déze viszaak het wel volhouden? De reviews bewijzen het tegendeel en Wilbert vertelt waarom.
De Zeeuwse visspecialist opende onlangs zijn pand: ‘Van Den Boogaart Visspecialiteiten’, naast zijn locatie in Zwijndrecht zag hij nu een tweede uitdaging op de Tilburgse Westermarkt. Toen Wilbert zag dat er geen visspeciaalzaak meer zat op de Westermarkt voelde dit als de perfecte kans ‘naast een slager, een patisserie, kaasboer en een Kippie hoort er ook een visspecialist in het rijtje thuis. ‘Vandaar dat ik deze kant op ben gegaan.’ Wilbert vond het wel spannend om deze visspeciaalzaak te starten, aangezien de verloren kansen van andere winkels nog in de lucht hing. ‘De geschiedenis is daar, maar een uitdaging sta je niet in de weg.’ Het is volgens hem onderdeel van het ondernemerschap. Wat volgens de vrolijke visspecialist de reden is van het vertrek van zijn voorgangers is niet zijn prioriteit, ‘ik focus me liever op mezelf en onze eigen kwaliteit.’
De komst van zijn zaak wordt volgens Wilbert ontzettend positief ontvangen, zijn andere winkel in Zwijndrecht is 4 keer terechtgekomen bij de AD-haringtest waarvan zelfs een keer in de top tien. Een resultaat waar hij trots op is, ‘ik ben zelfverzekerd dat ik nét zo’n kwaliteit kan leveren als bij de andere locatie’, die overigens bijna zijn 10e verjaardag viert.
De Westermarkt heeft al een enkele tijd weinig renovatie gezien, zo wordt het ook door omwoners als een sfeerloze plek gezien. Voor Wilbert geldt dat niet als het gaat om zijn contact met andere ondernemingen in het centrum ‘als winkeliers zijn we heel blij met elkaar. Qua sfeer binnen het centrum zou ik graag nog wat extra versieringen willen zien, bijvoorbeeld nu de feestdagen eraan komen.’
Wilbert heeft ervoor gekozen om het pand in een nieuw jasje te steken en de winkel daardoor te gaan verbouwen. Klanten reageren zowel via reviews als in de winkel zelf tevreden op de komst van de viszaak. Zo zijn ze onder andere te spreken over het sociale contact van Wilbert en zijn medewerkers, dat is iets wat voor Wilbert ook erg belangrijk bij het runnen van een eigen zaak. ‘Als je de mensen niet vriendelijk aankijkt of helpt dan zullen ze nooit vaste klanten worden.’ De verse producten presenteert Van Den Boogaart doormiddel van een grote vitrine. ‘We maken alles vers. Het zijn pure en authentieke recepturen en het bevat weinig tot geen conserveringsmiddelen. Dat maakt ons krachtig.’
De reden dat Wilbert nu niet een maar twéé zaken tot standhoudt is onder andere door zijn bedrijfsleider Wouter Berger, hij staat ook sterk aan het roer is op beide locaties.
De visspecialist is ook te volgen op instagram onder de naam Boogaartvisspecialiteiten.