UNICEF jongerenpanel brengt advies over klimaat uit

Publicatiedatum:

De dag voor Prinsjesdag is het de Jongeren Prinsjesdag. Op deze dag brengt Het UNICEF jongerenpanel hun advies over onder andere klimaat uit aan kamerleden en prinses Laurentien. Klimaat is een van de pijlers binnen dit advies.

Het UNICEF jongerenpanel is er voor jongeren die nog niet kunnen stemmen, maar zich wel willen laten horen. Dit jaar is een van de hoofdonderwerpen klimaat, vorig jaar was dit mentale gezondheid. Nayobé is lid geworden van het panel op haar 16e. ‘’Ik mocht toen nog niet stemmen. Via UNICEF wilde ik mijn stem laten horen. Inmiddels kan ik wel stemmen, maar ik vind het fijn om op deze manier andere jongeren hierbij te helpen.” 

Milieubewuster Nederland

Voor het onderwerp ‘klimaat’ heeft het jongerenpanel drie punten bij de kamerleden neergelegd. Ze willen dat er geen reclame meer gemaakt wordt voor vervuilende spullen, voeding en reizen, dat openbaar vervoer aantrekkelijker wordt en dat we stoppen met de huidige consumptiemaatschappij. 

Door middel van deze punten wil het panel mensen in Nederland bewuster maken over het klimaat. Nayobé zegt: “Ik denk dat als iedereen 10% bewuster wordt, dat dat al een groot verschil zal zijn.” Dit verschil kan volgens het jongerenadvies plaatsvinden door vaker met het openbaar vervoer te gaan in plaats van met de auto of wanneer men minder tot geen vervuilende producten meer koopt en gaat recyclen. 

UNICEF jongerenpanel

Het jongerenpanel bepaalt ieder jaar drie nieuwe hoofdonderwerpen door middel van zogenaamde ‘Real Talks’. Via deze ‘Real Talks’ wordt het jongerenadvies opgezet. Dit advies werd 18 september om 16.00 uur overhandigd in het Diligentia in Den Haag.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...