Laatste duo-gesprek: ”Een van de punten waarover verder gesproken moet worden is de rechtsstaat”

Pieter Omtzigt en Geert Wilders vervolgden vandaag hun gesprek met verkenner Ronald Plasterk. Komende Maandag komt Plasterk met een verslag over de verkenningsfase en zal hij aanbevelingen doen over de formatie.  

Vooraf aan het gesprek wilden beide partijleiders niks loslaten aan de pers. Achteraf hebben Wilders en Omtzigt het allebei over een ”goed en constructief gesprek”, een term die vaker terug lijkt te komen tijdens de koppeltjesfase. ”We wachten af waar de verkenner mee komt” aldus Omtzigt.  

Omtzigt zijn houding tegenover een samenwerking met de PVV is nog steeds afstandelijk. De NSC-leider ziet bezwaren op de rechtsstatelijke sfeer in een samenwerking met de PVV. ”Een van de punten waarover verder moet worden gesproken is de rechtsstaat” zegt Omtzigt vanmiddag.  

Verkenner Plasterk liet weten dat het gesprek met Wilders en Omtzigt het laatste duo-gesprek zal zijn. Wel komen Van der Plas en Yesilgöz vanmiddag nog afzonderlijk langs. Komende Maandag komt Plasterk met zijn aanbevelingen over de formatie.

Foto: ANP foto Bron: NOS.nl

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Leven zonder alcohol: “De 0.0 lifestyle zou minstens net zo normaal moeten zijn”

Een drankje erbij is heel normaal toch? Maar wat als dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Fabrikant van statiegeldmachines TOMRA verspreidt desinformatie 

In 2029 moet negentig procent van alle statiegeldproducten worden...