Laatste duo-gesprek: ”Een van de punten waarover verder gesproken moet worden is de rechtsstaat”

Publicatiedatum:

Pieter Omtzigt en Geert Wilders vervolgden vandaag hun gesprek met verkenner Ronald Plasterk. Komende Maandag komt Plasterk met een verslag over de verkenningsfase en zal hij aanbevelingen doen over de formatie.  

Vooraf aan het gesprek wilden beide partijleiders niks loslaten aan de pers. Achteraf hebben Wilders en Omtzigt het allebei over een ”goed en constructief gesprek”, een term die vaker terug lijkt te komen tijdens de koppeltjesfase. ”We wachten af waar de verkenner mee komt” aldus Omtzigt.  

Omtzigt zijn houding tegenover een samenwerking met de PVV is nog steeds afstandelijk. De NSC-leider ziet bezwaren op de rechtsstatelijke sfeer in een samenwerking met de PVV. ”Een van de punten waarover verder moet worden gesproken is de rechtsstaat” zegt Omtzigt vanmiddag.  

Verkenner Plasterk liet weten dat het gesprek met Wilders en Omtzigt het laatste duo-gesprek zal zijn. Wel komen Van der Plas en Yesilgöz vanmiddag nog afzonderlijk langs. Komende Maandag komt Plasterk met zijn aanbevelingen over de formatie.

Foto: ANP foto Bron: NOS.nl

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...