Na zes jaar nu afscheid voor SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen

Publicatiedatum:

SP-partijleider Lilian Marijnissen neemt na zes jaar afscheid van de Tweede kamer. Politici betreuren haar vertrek. Woensdagochtend wordt bekendgemaakt wie haar rol als fractievoorzitter voortzet.  

In het weekend gaf Marijnissen op X aan te vertrekken uit de Tweede Kamer. Na de afgelopen verkiezingen is de partij toe aan een nieuw gezicht: ‘’Daarom treed ik terug als fractievoorzitter en kamerlid van de SP. Ik ben mij er altijd van bewust geweest dat het een grote, maar ook tijdelijke eer is om voor mijn partij de aanvoerder te mogen zijn.’’ 

Collega-politici betreuren het vertrek van Marijnissen. Volgens Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) verliest de Kamer een ervaren politicus en krachtige pleitbezorger van de linkse zaak. PVV-leider Geert Wilders vindt haar vertrek jammer: ‘’ik vind haar geweldig, los van alle politieke verschillen. Een goede debater en hele sympathieke collega.’’ Dilan Yeşilgöz van de VDD omschreef Marijnissen als bevlogen, ervaren en passievol.  

Op het sociale media platform X heerst steun en bewondering voor Marijnissen. Er is begrip voor haar keuze: ‘’Jammer maar verstandig, veel succws Lilian!’’ schrijft Wierd Duk. ‘’Nooit begrepen waarom jouw talent en vakmanschap zich nimmer uitbetaalden in zetels. Succes met wat je in de toekomst gaat doen,’’ reageert Eric Schuurmans onder de X post van Marijnissen.  

Foto bron: ANP, Emiel Muijderman

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...