Positieve geluiden vanuit PVV en BBB na eerste duo-gesprek met Plasterk: “Het gaat erom dat we elkaar een beetje gaan vertrouwen.”

Het is de dag van de duo-gesprekken tussen de partijleiders. Verkenner Plasterk ging al om de tafel met PVV’er Geert Wilders en BBB’er Caroline Van der Plas. Later gaat Wilders nog, onder leiding van Ronald Plasterk, in gesprek met VVD-leider Dilan Yesilgöz.

Wilders laat na het gesprek weten dat het er om gaat dat ”we elkaar een beetje gaan vertrouwen.” Ook Van der Plas laat dit geluid horen. Zij wil het liefste met NSC, BBB, VVD en PVV om de tafel. ”Je kunt 100.000 keer in gesprek gaan, maar als er geen vertrouwen onderling is, dan werkt het niet.” Voor vertrouwen zijn volgens Van der Plas meer gesprekken nodig. ”En het liefst met zijn vieren.”

In duo’s verder praten

Het idee om in duo’s te gaan praten vindt Wilders goed gevonden van verkenner Plasterk. ”Het gaat er tenslotte om, behalve de inhoud die natuurlijk leidend is, dat je ook vertrouwen in elkaar moet hebben. En op deze manier kan dat alleen maar groeien.”

Na het gesprek werd Wilders bevraagd over het vertrouwen dat volgens hem gekweekt moet worden. Op de vraag of hij met zijn tweets bijdraagt aan het vertrouwen tussen de NSC en de PVV, wilde de politicus geen antwoord geven: ”Ik draag altijd bij aan het onderlinge vertrouwen.”

Reactie op Omtzigt

Wilders en Van der Plas laten in een reactie op de omstreden foto van de notities van NSC-voorman Omtzigt allebei weten dat ze hem op zijn woord vertrouwen. Ze denken dat de fractievoorzitter niet met opzet op de foto ging met de aantekening op zijn papieren.

Omtzigt liet zelf al weten dat het niet de bedoeling was om de woorden ”ondergrens” en ”Niet in PVV/NSC/BBB” te laten zien op de foto.

Foto: ANP foto Bronnen: AD.nl, X

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:24:55

Jongeren in Kenia protesteren op straat tegen nieuwe belastingregels

In Kenia gaan jongeren massaal de straat op om...

Japan wil prijzen verhogen voor toeristen om overlast tegen te gaan

De klachten over drukte en ongepast gedrag nemen toe...