Spoedopvang Kijkduin zorgt voor verdeling binnen Haagse politiek

Publicatiedatum:

PVV-leider Geert Wilders is ontevreden over het plan voor de asielopvang in Kijkduin. De gemeente Den Haag heeft afgelopen zondagmiddag bekendgemaakt dat er een spoedopvang van honderd tot honderdvijftig asielzoekers komt in het NH Hotel. Wilders is van plan om dinsdagavond naar Kijkduin te komen om “een hart onder de riem te steken”.

Volgens Wilders zijn veel mensen het niet eens met dit besluit, en hij beweert dat dit met name de mensen zijn die op zijn partij hebben gestemd. Tijdens een inloopavond benadrukt Wilders dat hij “achter de mensen staat” en belooft hij “deze mensen hun stem terug te geven”. Hij roept op tot een spoeddebat in de Tweede Kamer.

Ook de Haagse politiek is niet blij met de spoedopvang. De fractievoorzitter van VVD Den Haag laat van haar horen via X. “Hoe verzin je het?”, is Lotte van Basten Batenburg haar reactie op de intrek van alle asielzoekers. Zij heeft vooral kritiek op de communicatie tussen de gemeente en haar inwoners. Volgens haar hadden de inwoners de tijd moeten krijgen om te kunnen reageren, en dat was nu niet het geval. Er kwam pas een brief binnen nadat het al op het nieuws was geweest.

Daarentegen zijn GroenLinks en D66 juist heel blij met de opvang in het NH Hotel. Raadslid Hera Butt, GroenLinks spreekt zich ook uit tegenover het spoeddebat. “Wat spoed heeft, is de hulp aan mensen”, zegt ze. D66 vind het wel heel erg belangrijk dat er een spreidingswet komt, zodat noodplaatsingen zoals deze voorkomen kunnen worden.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

00:19:45

EyWeekly 12 april 2024

Het aantal daklozen in Tilburg neemt toe 

In 2023 waren er meer daklozen dan het jaar...

Binnenkort geen vlieg- en vleesreclames meer in Tilburg

Het initiatiefvoorstel om een verbod op fossiele brandstoffen- en...

Ongehoord Interview: de problemen bij Boeing

Het blijft rommelen bij vliegtuigenmaker Boeing. Een toestel verloor...