Ajax benoemt hoofdscout Kelvin de Lang als tijdelijke vervanger voor technisch manager Huntelaar 

Publicatiedatum:

Twee weken geleden maakte Ajax bekend dat technisch manager Klaas-Jan Huntelaar thuis zit met een burn-out. Inmiddels hebben de Amsterdammers zijn tijdelijke vervanger gevonden in hoofdscout Kelvin de Lang.

De Lang zal een belangrijke rol gaan vervullen bij de transferperiode deze winter. Hij neemt namelijk niet alleen de taken van Huntelaar over, maar ook die van oud-technisch directeur Sven Mislintat. In een verklaring op de website van Ajax licht interim-directeur Jan van Halst zijn keuze toe: ‘De Lang zal het eerste aanspreekpunt zijn in de komende transferperiode. Hij maakt daarbij gebruik van alle kennis binnen de club en van de mensen die hier voor de lange termijn zijn. Dat is belangrijk, want er worden beslissingen genomen die langdurig effect hebben op Ajax. Er zijn meerdere mensen van de Toekomst die zich daarbij aansluiten. Ik houd daarvan, karakterspelers staan juist in deze tijd op.’

Geen onbekende
Voor velen zal de naam De Lang niet meteen een belletje doen rinkelen. Toch is de hoofdscout geen onbekende in de voetbalwereld. Vorig jaar verruilde de 42-jarige De Lang Manchester City voor Ajax, waar hij zes jaar lang als scout werkte voor de Engelsen. 

Na het ontslag van directeur voetbalzaken Sven Mislintat, heeft Ajax geen aanspreekpunt meer op transfergebied. Veel van de aankopen die afgelopen zomer zijn gedaan door de Duitser zijn geflopt. Interim-trainer John van ’t Schip heeft al aangegeven zich deze winter graag te willen versterken met nieuwe spelers. De Lang en van ’t Schip zullen de komende transferperiode dus nauw samen moeten werken want voor een autocratisch beleid zullen de Amsterdammers voorlopig niet meer kiezen.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...