Esports zet grote stappen richting Olympische droom

Publicatiedatum:

20 november is Branchevereniging Esports NL toegelaten bij NOC*NSF (Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie). Dit is een enorme mijlpaal voor de Esportswereld in Nederland, maar ook een belangrijke stap voor de branchevereniging. NOC*NSF kan ze helpen om een officieel erkende sport te worden en misschien zelfs een Olympische sport te worden.

Esports is het in competitief verband spelen van videogames, zoals de populaire game League of Legends. Esports wordt steeds populairder. Over de hele wereld komen mensen naar georganiseerde evenementen in Nederland. De populariteit groeit zo hard dat de ogen van de branche zelfs gericht zijn op de Olympische Spelen, maar hoe realistisch is dit streven?

Haalbaarheid

“Realistisch”, volgens Branchevereniging Esports NL-voorzitter Frederik Peters. “Ik verwacht dat het een kwestie van tijd is. Internationaal gaan de ontwikkelingen snel. Het is aan Nederland om aan te haken en de boot niet te missen.” Er liggen nog enkele stappen in het verschiet die genomen moeten worden om toegelaten te worden tot de Olympische Spelen.

“Ik verwacht dat het een kwestie van tijd is”

De branchevereniging is nu vooral bezig met Esports groter te maken. Het is namelijk een erg onbekend fenomeen voor de buitenwereld. De groei van maatschappelijke impact en de bewustwording zijn dingen die bijdragen aan de volwassenwording van de sport. Nederland in de top tien Esports-landen krijgen valt ook onder de gestelde doelen. Hoe lang het nog gaat duren voordat Esports daadwerkelijk een vast onderdeel binnen de Olympische Spelen is, is nog onbekend. Peters geeft in ieder geval aan dat hij een optimistisch mens is en samen met veel enthousiastelingen ernaar streeft om dit doel te bereiken.

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...