Hoe lopen de ontwikkelingen van het meldpunt over ongewenst gedrag in de sportschool?

Publicatiedatum:

Sinds februari 2023 zijn verschillende sportorganisaties onder wie NL Actief,  een overleg gestart over een meldpunt voor ongewenst gedrag in sportscholen. Bijna een jaar verder, is dit meldpunt er nog steeds niet. Hoe staat het er nu voor? 

Volgens Denise d’Hondt, woordvoerder van NL Actief, is deze ontwikkeling een zorgvuldig proces: ”Het opzetten van een meldpunt voor ongewenst gedrag vraagt om goede inventarisatie, planning en uitvoering.” Tijdens de samenwerkingen zijn er meerdere factoren die meewegen in het proces. ”We zijn bezig met het bredere thema van sociale veiligheid. Ook willen we breder kijken dan alleen de sportscholen branche. We willen het uit laten maken van een groter geheel”, aldus d’Hondt.

Model

Over de vormgeving van het meldpunt en de voltooiing van het project is nog niks bekend. Hoe dit er uit gaat zien laat dus nog even op zich wachten. ”Het is afhankelijk van het onderzoek, de samenwerking en de uitkomst. Ik kan er geen tijdsduur aan verbinden, maar het is zeker onder de aandacht”, aldus de woordvoerster.

Preventie

Het is van belang dat sportscholen, sportorganisaties en brancheverenigingen blijven samenwerken. ”Ze kunnen een actieve rol spelen in het promoten van bewustzijn over het belang van een veilige sportomgeving. Daarnaast kunnen ze hun steun uiten door het toepassen van preventieve maatregelen in het kader van sociale veiligheid binnen hun eigen organisaties”, sluit d’Hondt af.

Lees ook: https://eydaily.nl/wp-admin/post.php?post=8500&action=edit

+ berichten

Geselecteerd door de redactie

Deel dit bericht

Lees verder

Hockeyclub Oranje-Rood tevreden met inbreng wedstrijdbegeleider na incidenten met scheidsrechters

Het inbrengen van een wedstrijdbegeleider is een goed plan...

Muziekfestivals zijn voor bedrijven een groot marketing evenement

Bedrijven en merken gebruiken festivals om hun producten te...

Politie heeft steeds meer last van agressieve jongeren

De politie meldt dat zij dit jaar in het...

Jongeren ervaren studiekeuzestress na de middelbare school

Over een maand is het weer zover, de jaarlijkse...