Nederland – Roemenië: oranje wint overtuigend en plaatst zich voor kwartfinales

Dinsdag heeft het Nederlands elftal een gewonnen van Roemenië in de groepsfase van het Europees Kampioenschap. De wedstrijd, gespeeld in een sfeervol en goed gevuld stadion, eindigde in een 3-0 overwinning voor de Nederlandse ploeg. Met deze winst heeft Nederland zich verzekerd van een plek in de kwartfinales, Oranje speelt aanstaande zaterdag om 21:00 tegen Turkije.

Nederland begon de wedstrijd wat aarzelend. Roemenië heeft de toon gezet in het eerste kwartier, door met wat gevaarlijke aanvallen te komen. Toch heeft Oranje zich snel herpakt en nam de controle over de wedstrijd. In de 20e minuut scoorde Cody Gakpo, na een pass van Xavi Simons.

Gemiste kansen

Hoewel Nederland de rest van de eerste helft de leiding nam, ontbrak het toch hier en daar aan scherpe afwerking. Memphis Depay en Xavi Simons kregen kansen, maar wisten deze niet te scoren. Ook de vele corners leverden niets op, waardoor we de rust in gingen met 1-0.

In de tweede helft kwamen er meer kansen voor Nederland. Memphis Depay en Cody Gakpo misten enkele kansen en een kopbal van Virgil van Dijk eindigde op de paal. Een doelpunt van Gakpo werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het was vlak voor de70e minuut toen bondscoach Ronald Koeman besloot om Joey Veerman en Micky van de Ven in het veld te zetten. Roemenië begon langzaam af te zwakken en daardoor werd Oranje sterker. Donyell Malen scoort de 2-0 en in de extra tijd maakt hij ook de 3-0.

Stevige uitdaging

Met de overwinning dinsdag plaatst Nederland zich voor de kwartfinales. Aanstaande zaterdag zal de ploeg het in Berlijn opnemen tegen Turkije. Turkije heeft ook indruk gemaakt in hun groepsfase, dus Oranje kan een uitdaging verwachten.